SGK, bankalarla anlaşarak emekli promosyonları tutarını artırdı

SGK, özel bankaların da dahil olduğu 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını yeniden düzenlemek için bir protokole imza attı.

promosyon habermeydan 1

SGK, bankalarla anlaşarak emekli promosyonları tutarını artırdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere ödenecek promosyon tutarlarını belirlemek üzere 19 bankayla yeni bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında, promosyonlar 8 ile 12 bin lira arasında değişecek.

SGK, özel bankalar da dahil olmak üzere 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyon tutarlarını yeniden düzenleyen bir protokole imza attı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, emekli aylığı alan vatandaşlar için promosyon ödemelerinin yaklaşık iki katına çıkarılarak 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödeneceği bildirildi.

Promosyon ödemeleri için bankalara başvuru yapılması gerektiğini belirten SGK, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğunu ve bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceğini vurguladı.

Protokole imza atan bankalar şunlardır: Akbank T.A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Denizbank A.Ş, Fibabanka A.Ş, ING Bank A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, QNB Finansbank A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Turkish Bank A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş.

Exit mobile version