Restoran ve kafelere Ticaret Bakanlığı’ndan denetim geldi

Ankara, İstanbul ve İzmir'deki yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde, Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından tarife ve fiyat listelerinin işletmenin önüne ve masaların üzerine görünür şekilde konulması uygulamasını denetledi.

ticaret bakanligi habermeydan

Restoran ve kafelere Ticaret Bakanlığı’ndan denetim geldi.
1 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ çerçevesinde, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde tarife ve fiyat listelerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması zorunluluğu getirilmişti. Bu kapsamda, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir işletmede denetim gerçekleştiren Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, tarife ve fiyat listesinin uygun yerde bulunup bulunmadığını kontrol etti. Ayrıca, müdür vekili Elif Tan’ın gözetiminde yapılan denetimde, menüde tüketiciye servis ücreti bilgisinin açık bir şekilde yer alıp almadığı da incelendi.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan Tan, “Restoranların giriş kapısı önünde ve hizmet sunulan masaların üzerinde bulunması gereken fiyat ve tarife listesiyle ilgili bir denetim gerçekleştirdik. Ayrıca lokanta ve restoranda servis ücreti alınıyorsa bu ücretin fiyat ve tarife listesinde veya menüde gösterilip gösterilmediğini kontrol ettik” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Tan, denetim yapılan işletmede yönetmeliğe uygunluk sağlanmadığını ifade ederek, denetimlerin süreceğini ve fiyat etiketlerinde tüketiciye eksik bilgi veren işletmelere idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Exit mobile version