Resmi Gazete’de yayımlandı: Zincir marketler için yeni düzenleme

Zincir mağazalara "veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

zincir market habermeydan

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Yönetmeliği’nde düzenleme uygulanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 200’den fazla şubesi bulunan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine dair verileri Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sisteme geçirecek. Bu veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Düzenlemeyle, zincir mağazalarda satılan ürünlere dair fiyat denetimi yapılacak.

“Veri paylaşım” kuralı ile beraber tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapabilmesine olanak sağlanacak. Kamunun aydınlatılması görevine ek olarak perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması da sağlanacak.

Geçtiğimiz günlerde zincir mağazalarda satılan ürünlerdeki fiyat farklılaşmalarına dair iddialar sebebiyle “fahiş fiyat” tartışması gerçekleşmişti.

Tartışmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, zincir mağazalara yönelik “FETÖ ilişkileri incelensin” çağrısı gelmişti.

Bu çağrıya Gıda Perakendecileri Birliği Başkanı Galip Aykaç sert cevap vermiş, yoğun tepkilerin ardından ise istifa kararı almıştı.

Exit mobile version