Renault’dan Fabrika Çıkışlı İkinci El Araba Hamlesi!

Renault'nun İspanya ve Fransa'daki araç yenileme sistemi Türkiye'ye geliyor.

renault1

Fransa menşeili ünlü otomobil firması Renault; araç alımında yeni bir sistemi Türkiye’ye kazandırıyor. Fabrika çıkışlı ikinci el araçların piyasaya sürülmesi adına çalışmalara başladığı öğrenilen firma; 2023 yılından itibaren yeni projesinden çıkan ürünleri satışa sunacak. Sıfır ve ikinci el araç alımında fiyatların yükselmesiyle oluşan talebi karşılama kararı alan Renault; bu teknolojiyi otomobil sektöründe Türkiye’ye getiren ilk firma olacak. Renault’nun İspanya ve Fransa’daki fabrikalarında kullanılan yenileme sistemleri, kısa bir süre içerisinde ülkemize giriş yapacak.

Renault Group’un Türkiye CEO’luğunu üstlenen Hakan Doğu; firmanın yeni dönemde yapacağı yeniliklerle alakalı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Renault’nun Bursa fabrikasının yenileme işlemlerinin merkezi olacağı belirtildi. İlk etapta 6 yaşa kadar gelmiş araçların yenilemesinin yapılacağını söyleyen Hakan Doğu; sonraki etaplarda ise bu sayının 10 yaşa kadar yükselebileceğini ifade etti. Motor da dahil olmak üzere, her şeyin yenilenebileceğini açıklayan Doğu; yenilenmiş Renault araçlarına 2 yıl da garanti sunulacağını dile getirdi.

Firmanın İspanya ve Fransa’da Refactory ismiyle faaliyette olan ikinci el araç yenileme teknolojisi; önümüzdeki yıl itibarıyla Türkiye’de de yenilenmiş araçların piyasaya girmesini sağlayacak. Önceki dönemlerde konunun değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Renault CEO’su Hakan Doğu, projenin ilerleme aşamasının sonlarına gelinmesiyle birlikte detayları paylaştı. 2023 yılında yenilenmiş ikinci el araçların piyasaya gireceğini söyleyen Hakan Doğu; teknolojik yatırımların kararlarının alındığını ve bu projede son aşamaya gelindiğini vurguladı.

İkinci El Piyasasının Kaderi Değişiyor!

İkinci el araçların yenilenmesi teknolojisine büyük bir güven duyduklarını aktaran Hakan Doğu; Renault’nun yapacağı bu hamleyle birlikte ikinci el piyasasının kaderini değiştireceğine inandığını belirtti. Yapacakları bu hamle sayesinde ikinci el ve sıfır araç piyasasını doğrudan etkileyeceklerini düşünen Renault yetkilileri; her iki piyasadan farklı bir kulvarın da bu girişimle birlikte ortaya çıkacağına inanıyor. Rakiplerinin de kendileriyle yarışmak adına bu projeyi taklit edeceğini söyleyen CEO Hakan Doğu; bu yöntemin otomobile doğru ulaşımın anahtarı olacağını belirtti.

Önceki araç yenileme projelerinden benzer bir sonuç aldıklarını ve bu sayede Türkiye’deki piyasaya da güvendiklerini açıklayan Renault Türkiye ekibi; Fransa ve İspanya’nın iyi birer referans olduğunu vurguladı. 10 yıl boyunca araçları sürekli olarak yenileyebilecek sistemlere sahip olduklarını aktaran Hakan Doğu; verecekleri garantilerle birlikte yenileme sürecinin aktif olarak kullanımını teşvik edeceklerini dile getirdi. Bu sayede halkın güvenerek kullanacağı ucuz araçların temininin Renault’yla başlayacağını belirten Doğu; sonraki süreçlerde de bu piyasanın epey hareketli olacağını açıkladı.

Renault’nun Türkiye operasyonlarını yürüten MAİS AŞ firması Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş ise; çalışmaların Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında devam ettiğini açıkladı. Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda Hakan Doğu’yla birlikte basının sorularını yanıtlayan Berk Çağdaş; bu projeyle birlikte yeni sezonda kendilerinden çokça bahsettireceklerini belirtti. Renault’nun yeni araç yenileme sistemi sayesinde, binlerce otomobil sahibine ucuza araç alımı imkanı ve araçlarının performans artırımı imkanı sunacağı öngörülüyor.

Exit mobile version