Kamuya binlerce alım yapılacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS-2025/2 kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak üzere adaylardan tercih almaya başladı. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre yerleştirmeler, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.
25 ARALIK SON GÜN
Bugün başlayan tercih işlemleri, 25 Aralık saat 23.59’da sona erecek. Adaylar tercihlerini, KPSS-2025/2 Tercih Kılavuzu kuralları çerçevesinde ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapabilecek.
BİNLERCE PERSONEL ALINACAK
KPSS-2025/2 tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre; bakanlıklardan üniversitelere, SGK’den TCDD’ye kadar birçok kamu kurumu binlerce personel alımı gerçekleştirecek. Alım yapılacak kadrolar arasında apron memuru, avukat, mimar, destek personeli, kondoktör, vagon teknisyeni, icra memuru, silahlı ve silahsız koruma ve güvenlik görevlisi, odyolog ile şoför pozisyonları yer alıyor.
ALIM YAPACAK KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ
Personel alımı yapacak bazı kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ise şöyle sıralandı:
-
Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü
-
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
-
Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü
-
Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü
-
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
-
T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
-
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
-
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü
-
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü
-
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü
-
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü
SGK’YE 1000 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) 1000 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı.
Işıkhan, açıklamasında; 575 büro personeli, 275 destek personeli, 100 koruma ve güvenlik görevlisi ve 50 teknisyen olmak üzere toplam 1000 personelin istihdam edileceğini belirtti. Başvuruların 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Işıkhan, adayların detaylar için ÖSYM sistemini takip edebileceğini ifade etti.
