Milli Piyango’ya Yeni Ortak Geldi!

Demirören Grubu'nun işletmesini aldığı Milli Piyango'nun ortaklarında değişiklik yaşandı.

piyango1

Türkiye’de şans oyunları alanının tek yetkili kuruluşu konumundaki Milli Piyango’da ortaklık yapısı değişti. 2019 yılında Demirören Grubu’yla birlikte Milli Piyango’nun işletme hakkını alan Sisal SPA firması; ortaklığın 3. yılında devredildi. İrlanda menşeili Flutter PLC şirketinin Sisal SPA’yı satın alması, Demirören Grubu’nun bu alandaki ortaklarının değişmesine yol açtı. Yakın döneme kadar Türkiye’de bilgisi verilmeyen bu satış, TBMM tarafından yapılan bir istekle ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içerisinde yer alan Kamu İktisadi Teşebbüsleri komisyonunun son toplantısında gündeme gelen bu madde, Milli Piyango’nun gelecekteki yapısına da ışık tuttu. Milli Piyango konusunun açılmasıyla istenen bu bilgi, şirketin yetkilileri tarafından cevaplandı. Demirören Grubu’na ait olan hisselerde değişiklik bulunmadığını söyleyen yöneticiler; Flutter’ın ise Sisal’ın devrettiği yüzde 49 hissesini işletmeyi sürdüreceği belirtildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın sorusu sayesinde netleşen süreç; Milli Piyango’da yabancı sermaye ortaklığının devam edeceğini gösterdi. Ortaklığın ilk üç yılında Sisal’dan memnun olmadığı iddialarıyla gündeme gelen Demirören Grubu ise; şirketin çoğunluk hissesiyle yoluna devam etmeyi planlıyor. Milli Piyango’yla birlikte iddaa ve Spor Toto işletme haklarının da sahibi olan bu iki şirket; yakın dönemde paylaşılan Milli Piyango ikramiyeleri konusunda yoğun eleştiriler almıştı.

2030’a Kadar Milli Piyango’da Yabancı Sermaye Var!

Ülkedeki vatandaşların kısa yoldan para kazanma yöntemleri arasında ilk sırada bulunan Milli Piyango; yeni döneminde popülarite kaybına engel olamadı. Devlet kurumu olma hüviyetini kaybettiği söylenen Milli Piyango; bir yandan da yılbaşı çekilişlerinde oluşan şaibeleri giderememesi sebebiyle eleştirilerin odağı oldu. Demirören ve Sisal’ın reklamlarla öne çıkarmaya çalıştığı yeni şans oyunları; toplum tarafından kabul göremedi. Eski şans oyunları ise, şaibe iddiaları nedeniyle eski seviyesinin çok altında rakamlara ulaşmakta. Milli Piyango yetkilileri; oyunculardaki gerginliği ortadan kaldırabilmek adına pek çok farklı etkileşim seçenekleri düzenliyor. Ancak son yıllardaki “fısıltı gazetesi” haberleri; ülkenin en çok güvenilen oluşumlarından birinin daha mesafeli karşılanmasına yol açmıştı.

İtalyan şirket Sisal’la birlikte 2030’a kadar ortaklık kuran Demirören Grubu, toplamda 10 yıl boyunca firmayı işletmiş olacak. 2030 sonrasındaki haklar için henüz bir ihale yapılmazken; o dönemdeki ekonomik süreçlerin de bu ihalede de gündemine etki edeceği gerçeğini de unutmamak gerek. 1 Ağustos 2020 tarihinde yeni kimliğini oyuncularıyla resmen paylaşan Milli Piyango; Sayısal Loto, Şans Topu gibi oyunların da sahibi. Bu oyunların da son yıllardaki popülarite kaybının birinci nedeni olarak, Demirören Grubu’nun gösterdiği performans olduğu düşünülüyor.

İrlanda’da şans oyunlarında iyi bir noktada olduğu bilinen Flutter PLC; alanının başarılı firması olmasını Türkiye’de akışı lehine çevirecek bir artı olarak kullanmak istiyor. Oyuncularına her defasında büyük şanslar vaat eden Milli Piyango oyunlarının; yakın dönemde yoğun bir biçimde yükselen internet oyunları alanında da önemli adımlar atmak istedikleri de görülmekte. Sisal’la birlikte internetten istediği verimi alamayan Milli Piyango cephesi; Flutter’la yepyeni bir yolculuğa çıkmaktan dolay mutlu olduklarını dile getirdi.

Exit mobile version