Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması: Piyasalar için yeni mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalardaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde reel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracat kapasitesinin korunacağını belirtti. Şimşek, piyasa bozucu işlemlerle ilgili hukuki sürecin sürdüğünü ve ihtiyaç halinde likidite dahil gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

fon sorusturmasi4 habermeydan

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması: Piyasalar için yeni mesaj.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde finansal piyasalarda yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Finansal sistemin sağlıklı işleyişinin korunması için ilgili kurumlarla koordinasyon içinde hareket edildiğini belirten Şimşek, sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.

Şimşek’in açıklamasında özellikle reel sektörün faaliyetlerinin korunmasına ve piyasa düzeninin sağlıklı şekilde sürdürülmesine vurgu yapıldı.

Reel sektör için öncelik yatırım ve istihdam

Ekonomik faaliyetlerin devamlılığı açısından reel sektörün kapasitesinin korunmasının önemine dikkat çeken Şimşek, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarındaki kapasitenin öncelikli olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, ekonomik faaliyetlerin olumsuz etkilenmemesi amacıyla gerekli adımların atılmaya devam edeceğini kaydetti.

Piyasa bozucu işlemlere yönelik hukuki süreç sürüyor

Finansal piyasalarda düzeni bozabilecek işlemlere ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini aktaran Şimşek, bu faaliyetlere karışanlara yönelik gerekli işlemlerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Bununla birlikte piyasa bozucu faaliyetlerle herhangi bir bağlantısı bulunmayan kişi ve şirketlere yönelik işlem yapılmayacağını belirten Şimşek, açıklamasıyla yatırımcılar açısından kapsamın sınırlarına da dikkat çekti.

Fon yatırımcılarının hakları için koordinasyon

Şimşek, yatırımcıların yasal haklarının korunması konusunda Adalet Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışıldığını açıkladı.

Finansal piyasalarda güvenli işleyişin sürdürülmesi amacıyla ilgili mekanizmaların işletildiğini belirten Bakan, gelişmelerin yetkili kurumlar tarafından takip edildiğini ifade etti.

Likidite dahil yeni tedbirler gündemde

Finansal piyasalardaki gelişmelerin reel ekonomi ve finansal sistem üzerindeki olası etkilerinin sınırlandırılması amacıyla gerekli adımların atılacağını belirten Şimşek, özellikle piyasanın ihtiyaç duyduğu likiditeye dikkat çekti.

Şimşek, gelişmelerin finansal sisteme ve reel ekonomiye olumsuz yansımaması için likidite başta olmak üzere gereken tüm tedbirlerin alınmaya devam edeceğini bildirdi.

Şimşek’ten resmi açıklama uyarısı

Bakan Şimşek ayrıca kamuoyuna süreçle ilgili bilgi edinirken yetkili kurumların açıklamalarının takip edilmesi çağrısında bulundu.

Şimşek, yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin ve sürecin resmi makamların açıklamaları üzerinden takip edilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Exit mobile version