Mahalle Bakkallarında “Koop” Dönemi Başlıyor!

Mahalle bakkallarında Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri satma projesi yakında başlıyor.

bakkal1

Mahalle bakkalları için ürün temini ve satışında büyük bir kolaylık imkanı geliyor. Bakkallar için yeni bir dönemi müjdeleyen bu gelişme; Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri üzerinden oldu. Yapılacak düzenlemeyle birlikte, “koop bakkal” statüsü alacak bakkallarda, Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri satılabilecek.

Zincir marketlerle rekabete girmek durumunda kalan ve bu rekabette çok zorlandığı bilinen bakkallar; Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği bu projeyle birlikte desteklenmiş olacak. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ürettiği 120 ürünü satışa sunabilme imkanına kavuşacak koop bakkallar, bu sayede ürün maliyetini büyük ölçüde azaltmış olacak. Bu düzenlemeyle birlikte bakkallar; marketlere oranla dezavantajlı konuma düştüğü ürün çeşitliliği konusunda da önemli bir adım atma fırsatını elde edecek.

Mahallelerin her köşesinde bulunmasıyla bilinen ve perakende alışverişi en kısa sürede elde etme imkanını veren bakkallar; süper marketlere karşı geride kaldığı bu dönemde, yeni bir avantaj elde edebilir. Vatandaşların da ucuza ürün tüketmesine fayda sağlaması beklenen bu proje; bakalların veresiye defterlerinin kabarmamasına da yardımcı olacak.

Koop Bakkal Olmanın Şartları Neler?

Ticaret Bakanlığı’nın tasarladığı projeye göre; bakkal kooperatifi yani koop bakkal olmak adına, mahalle bakkallarında birkaç şart aranması planlanıyor. Bu şartlardan ilkinin, mahalle bakkalının en az 5 yıllık esnaf olması olduğu öğrenildi. Koop bakkal statüsü elde eden bakkalların, dükkanlarının etrafında Tarım Kredi Kooperatifi levhalarını bulundurması da zorunlu olacak.

Tarım Kredi Kooperatifi’yle anlaşmaya varan bakkallar; dükkanlarındaki rafların bir bölümünü Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerine ayıracak. Ürünleri indirimli fiyatlarla alması planlanan bakkalların, bu sayede ürün maliyetinden kâr etmesi hedeflenmekte. Ankara ve çevresindeki 6 ilde başlatılması beklenen pilot uygulamanın başarılı olması durumunda; bu projenin tüm ülkeye yayılması tasarlanıyor.

Exit mobile version