Kripto piyasasında ‘likidite’ krizi! Bitcoin ve altcoin’ler düştü

Bitcoin dün gece ani bir düşüş yaşadı. Aylar sonra 18.000 dolar sınırına yaklaştı.

bitcoin dusus

Bitcoin son altı ayın en düşük fiyatını gördü. Ekim’de çoğunlukla 19.000 ile 20.000 dolar arasında inip çıkan Bitcoin, son birkaç hafta içinde 20.000 doların üzerine çıkmıştı. Bir gecede gelen ani düşüş yatırımcıları şaşırttı.

Kripto para piyasasının dün geceki düşüşünde iç piyasa gelişmelerinin etkisi var. Avrupa’nın en büyük kripto para borsası FTX ve Alameda üzerinde gelişen likidite problemi tüm kripto pazarını etkilediğinden, kripto fiyatları 8 Kasım’da genel olarak düşüş trendine girdi.

Bugün erken saatlerde Bitcoin 18,469 dolar, Binance Coin 319 dolar, Ethereum, 1,312 dolar, FTX token 3.98 dolar ve Solana 21 dolar oldu.

FTX’i, kurtarmak için satın aldı

Binance’in FTX’i satın alması haberinin ardından BNB günün galibi olmaya hazır görünüyordu, ancak FTX bilançosuna ilişkin endişeler, başlangıçta FTX için Binance LOI’nin piyasaları yukarıya taşımasından sonra piyasanın keskin bir düşüşe geçmesine neden oldu. Raporlara göre, FTX görünüşe göre bilançolarındaki boşluğu doldurmak için 6 milyar dolarlık finansman sağlamaya çalışıyordu ve bu da anlaşmayı potansiyel olarak tehlikeye attı.

Piyasanın regülasyon ihtiyacı

Kripto para piyasası bu tür dalgalanmalara alışık. Fakat düzenleyicilerle ya farklı yanlış anlamalar ya da dijital varlıkların fiili kullanım durumu hakkında güvensizlik sebebiyle anlaşmaya varılamıyor.

 

Exit mobile version