Kiracıyı evden çıkarmak için komisyon!

İstanbul'da ev sahipleri, evlerini daha yüksek fiyattan kiralamak için mevcut kiracılarına evi boşaltmaları için para teklif etmeye başladı. Kiracıyı evden çıkarmak için komisyon teklif ediliyor.

kira habermeydan

Depremin üzerine İstanbul’da kira fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar, ev sahibi-kiracı ilişkisini gündemden düşürmüyor. Fahiş kira artışları sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmaların yanı sıra cinayete varan kavgalar gerçekleşti.

Fakat ev sahibi ve kiracılar arasında yeni bir döneme giriliyor. Evini 2-3 kat fiyat farkıyla kiralamak isteyen ev sahipleri, mevcut kiracılarına evlerini boşaltmaları için para teklif ediyor.

Kiracıyı evden çıkarmak için komisyon veriliyor.

Uzmanlar, ev sahiplerinin yaşanan kira artışlarının üzerine kendi evinin düşük miktarda kalması ve kiracısının evi boşaltma teklifini kabul etmemesiyle bu yola başvurduğunu ifade ediyor. Uzmanlar geçen sene kira artışı için kanunla getirilen yüzde 25’lik sınırın konut fiyatlarındaki artışı önlemediğini düşünüyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kiracı ve ev sahibinin karşılıklı anlaşması durumunda hukuki açıdan sorun olmadığını ifade ederken, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise kira bedelinin devlet tarafından alt ve üst sınırının belirlenmesi gerektiğini söylüyor.

Exit mobile version