Kemer ilçesindeki oteller, Kurban Bayramı tatili süresince yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. İlçede turist yoğunluğu nedeniyle nüfus 200 bini aşarak büyük bir artış gösterdi. İlçenin normalde 49 bin 383 kişilik nüfusu, günübirlik ziyaretçilerin de etkisiyle 4 katına çıktı. Turistler, günün her saati farklı aktivitelere katılarak tatillerini geçirdi; plajlarda güneşlendi ve yüzdü. Özellikle sahil bölgelerinde yoğunluk yaşandı. Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya’dan gelen ziyaretçiler sırasıyla en fazla turist getiren ülkeler oldu. İlçe, 200’den fazla ülkeden turiste ev sahipliği yapmaktadır. Turist yoğunluğu nedeniyle araç sayısı ve nüfus arttı; bu sebeple Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olası sorunları önlemek amacıyla denetimler gerçekleştirdi.
Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, bayram tatili sürecinde ilçedeki otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti. Çam, “Kemer olarak Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçiriyoruz. 124 bin yatak kapasitesine sahip ilçemizde, yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Günübirlik ziyaretçiler ile ilçede tatil yapanların sayısı 200 bini aştı. Misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Herhangi bir problem olmadan Kurban Bayramı’nı geçiriyoruz” dedi.
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ise “Kemer’deki tesislerde 130 bin civarında konaklayan misafirimiz var. Günübirlik gelenler, Antalya’dan ve diğer şehirlerden gelenler ile tatilci sayısı 200 bini aşıyor” diye konuştu. 130 bin konaklayandan 70 binin günübirlik olduğunu belirten Yorulmaz, hizmet kalitesi nedeniyle tesislerin dolduğunu söyledi.