KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin testleri başladı

Baykar'ın yerli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin testleri başladı.

kemankes habermeydan

KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin testleri başladı.

Baykar’ın geliştirdiği yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yürütülecek olan test süreci başladı.

RİSKLİ HEDEFLERE ETKİN MÜDAHALE

Yaklaşık bir saat havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu jet motoru sayesinde hızla ilerleyerek düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkin bir şekilde müdahale edebilecek. 200 kilometrenin üzerinde görev menziline sahip olan KEMANKEŞ 2, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedeflerini tanıyarak zorlu hava koşullarında bile tam isabetle imha yeteneğine sahip olacak.

YAPAY ZEKÂ DESTEĞİYLE OTONOM UÇUŞ

Yapay zekâ destekli oto pilot sistemi sayesinde otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek muharebe sahasında önemli bir avantaj sağlayacak. Gece ve gündüz koşullarında kullanılabilen KEMANKEŞ 2, anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görevini yerine getirebilecek. Füze, elde edilen tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcılara veri takibi konusunda destek sunacak.

İHRACATTA ÖNCÜ

Başlangıçtan itibaren tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, savunma ve havacılık sektöründeki ihracat liderliğini sürdürüyor. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023 yılında sektörün ihracat şampiyonu olarak açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar’ın, Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke ile, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülke ile ihracat anlaşması bulunuyor.

Exit mobile version