İstanbul’un yeni metrosu yarın açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un yeni metrosu Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nın yarın açılacağını belirtti.

karaismailoglu habermeydan

İstanbul’un yeni metrosu için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın yarın açılacağını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı

Yarın açıyoruz!

🗓️8 Nisan 2023
🕞15:30
📍Kayaşehir Metro İstasyonu”

Diğer taraftan Bakan Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu’nda metro projelerine ilişkin önemli bilgiler vermişti. Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metro hattımızın açılışına sayılı günler kaldı. 6.2 km uzunluğunda hattımızda Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir toplu konutlar ve Kayaşehir meydan olmak üzere 4 istasyon bulunmaktadır.

Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip.

Milletimize neyin sözünü verdiysek yapmaktayız.

Projemizde Metrokent istasyonunda Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattına, Kayaşehir İstasyonunda ise Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattına entegre oluyoruz.

Bu entegrasyonumuzla, Güngören, Bağcılar, Başakşehir ilçelerimizin İstanbul Havalimanı’na metro ulaşımı sağlanmış olacak.

Kayaşehir-Mahmutbey seyahat süresi 20 dakika. Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı arası 29 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Bağcılar arası seyahat süresi 23 dakika, şimdiden hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye her türlü zorluğu aşabilecek güçtedir. O nedenle depremzedelerimizin yaralarına merhem olmayı sürdürmeye devam edeceğiz.

Afet bölgesini ihya edecek diğer yandan başladığımız projeleri planlamalarımıza uygun şekilde birer birer milletimize sunacağız. Tüm projelerimiz başarıyla devam ediyor.

Açılışını yapacağımız Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metro hattının dışında 5 ayrı metro hattında İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz.”

Exit mobile version