İstanbul Ticaret Odası’nda Başkanlık Seçimi Yapılıyor!

İstanbul Ticaret Odası başkanlık seçiminde oylama bu sabah başladı. Seçimin Şekib Avdagiç ve Atilla Bingöl arasında geçeceği konuşuluyor.

ito1

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) başkanlık seçimleri bugün yapılmaya başlandı. Sabah 09.00 itibarıyla sandıkların açıldığı seçimde yalnızca iki aday bulunuyor. Mevcut başkan Şekib Avdagiç ve bu yıl ilk defa aday olan Atilla Bingöl; İstanbul ticaretinin yeni temsilcisi olmak üzere kozlarını paylaşıyor. Geçtiğimiz hafta yapılan komite seçimlerinde yaşanan heyecanın; başkanlık seçimlerinde çok daha fazla yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İTO Değişim Grubu olarak adlandırılan oluşumun adayı olarak gösterilen Atilla Bingöl; sektör beklentilerinin dışında bir aday olarak öne çıktı. Yakın döneme kadar sigortacılık komitesinden Levent Korkut’un aday olması beklenirken; bu ihtimalin son anda rafa kalktığı ve restoran hizmetleri sektöründen Atilla Bingöl’ün aday olduğu öğrenildi. TOBB – Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı olarak da görev yapan Levent Korkut’un; diğer görevi nedeniyle İTO seçimlerinde aday olmadığı tahmin ediliyor.

Atilla Bingöl’ün yerine İTO Değişim Grubu içerisinde aday olması beklenen bir diğer isim ise Saadettin Saran olmuştu. Ancak Saran’ın seçime girmeyi talep etmemesi, Değişim Grubu’nun adayı olarak Bingöl’ün açıklanmasını sağladı. CHP Milletvekili Tekin Bingöl’ün kardeşi ve Bridge Restaurant’ın sahibi olan Atilla Bingöl; Şekib Avdagiç karşısında favori görülmese de, iddialı bir performans göstereceğine inanılan bir isim. Potansiyeli yüksek adayları geride bırakması nedeniyle, Bingöl’ün bulacağı desteğin son derece fazla olacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan İTO Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi seçimlerinde; şu anda görevde olan Şekib Avdagiç’in listesinin büyük bir çoğunluk elde ettiği duyurulmuştu. Bizzat Başkan Avdagiç tarafından duyurulan bu gelişmede; 273 sandalyenin 195’inin kendi listesinden olduğu da belirtilmekteydi. Avdagiç’in kazandığı liste başarısında, kendisine destek açıklaması yapan Cübbeli Ahmet Hoca’nın da etkin rol oynadığı öngörülüyor. Birçok üyenin bu açıklama sonrasında Avdagiç’e destek verdiği bilinse de, bazı üyelerin de açıklama yüzünden karşı tarafa destek verdiği de düşünülmekte.

Şekib Avdagiç’in karşısında aday olacağını açıklayan iki aday ise; Meclis Üyesi seçimlerinde sandalye elde etme hakkı kazanamamaları nedeniyle bugünkü seçime giremedi. Murat Kalsın ve Ferhat Ademhan’ın adaylıklarını açıklamalarına rağmen meclis üyesi olamamaları ise; seçimde yaşadıkları büyük bir başarısızlık olarak yorumlanıyor. Her sektörün kendi temsilcilerini seçtiği Meslek Komitesi seçimlerinde meclise giremeyen iki aday; bugünkü başkanlık seçiminde oy verme ve seçilme hakkı elde edemedi.

İstanbul ticaretinin yeni dönemdeki temsilcisinin belirleneceği İTO seçimlerinin; gün sonunda tamamlanması ve başkanlık koltuğunun sahibinin çok süre geçmeden açıklanması bekleniyor.

Exit mobile version