İran-İsrail çatışmalarının piyasalara etkisi ne?

İran'ın İsrail'e insansız hava araçları ve füzelerle düzenlediği hava saldırısının ardından, kripto varlıklarında sert bir düşüş yaşandı. Diğer yandan, para ve hisse senedi piyasaları yeni haftaya, Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından takip ederek başlayacak.

catisma ekonomi habermeydan

İran-İsrail çatışmalarının piyasalara etkisi ne?

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği misilleme saldırısı piyasaları karıştırdı. Jeopolitik gerilimin artmasıyla birlikte kripto varlıklar sert bir düşüş yaşarken, hisse senedi ve para piyasalarındaki gelişmeler yakından takip edilecek.

Orta Doğu’daki artan gerilim, kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. Bitcoin’in fiyatı, İran’ın İsrail’e insansız hava aracı ve füzelerle hava saldırısı başlatmasının ardından sert bir düşüş yaşadı.

Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte yüzde 5’ten fazla düşerek 63 bin 306 dolara geriledi. Diğer kripto varlıklar da benzer şekilde değer kaybetti. Ethereum’un fiyatı yüzde 8,9, Solana’nın fiyatı yüzde 7 ve Ripple’ın fiyatı yüzde 9,7 oranında düşüş yaşadı.

Kripto para piyasasının değeri saatte yüzde 5,5 azalarak 2,32 trilyon dolara geriledi. Bu hareketler, yatırımcıların daha geniş bir Orta Doğu savaşı tehdidini fiyatlamaya başladığının bir göstergesi olabilir.

Piyasaların kapalı olduğu haftasonuna denk gelen çatışmalar, hafta içi açılacak hisse senedi ve para piyasalarında yakından izlenecek. Altın fiyatları geçen hafta rekor kırmış ve borsalar sert düşmüştü.

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran’ın misilleme yapacağı endişesiyle tedbirlerini artırmıştı. İran ise dün İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattı. Saldırılar sonucunda bazı askeri hedefler vurulduğu belirtilirken, İsrail’in çoğu saldırıyı hava savunma sistemleriyle önlendiği açıklandı. Bu gelişmelerin piyasalara etkisi, yakından takip edilecek.

 

 

 

Exit mobile version