İBB’den Vatandaşlara Ulaşım Desteği Geliyor!

İBB'nin yeni projeleri arasında, ulaşım masraflarını karşılayamayanlara destek paketi kampanyası bulunuyor.

istanbulkart 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son dönemde artan ulaşım giderleri ve ekonomik problemler nedeniyle; dar gelirli vatandaşlara özel yeni bir kampanya başlattı. “Ulaşım Destek Paketi” ismi verilen bu kampanyada; başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 300 TL’lik ulaşım desteği sunulacak. Başvuruları olumlu karşılanan vatandaşların İstanbulkart’ına yatırılacak destek paketi, kart sahibinin cep telefonuna gönderilecek mesajla bilgilendirilmesiyle kullanıma hazır hale gelecek.

Pandemi sürecinden bu yana geçim problemi yaşayan vatandaşlar için destek paketleri hazırlayan İBB; yakın dönemde 4 yeni destek projesini daha devreye soktu. Bu projeler içerisinde en çok dikkat çekeni ise, İstanbulkart üzerinden tanımlanacak “Ulaşım Destek Paketi” oldu. Ulaşım giderlerinin İBB dahilinde ve haricinde önemli ölçüde artmış olması; vatandaşların işe gidiş gelişlerinde dahi büyük masraflarla karşılaşmasına neden oldu. Bu sebeple geçim sıkıntısında bir yara daha alan İstanbullular; belediyenin açıkladığı yeni paket sayesinde masraflarının bir kısmında tasarruf etme imkanı yakalayacak.

İhtiyaç sahibi olan tüm insanlara ulaşım yardımı tanımlamayı amaçlayan bu kampanya; pandemi sürecinden beri sıkıntıları devam eden şehir halkına önemli bir maddi destek sunuyor. Yakın dönemde hayata geçirilen Ulaşım Destek Paketi; 15 gün içerisinde 9 bin 607 kişiye aktarıldı. Bu proje kapsamında 2 milyon 887 bin lira toplamayı başaran İBB; bir yandan da destek kampanyasının tamamının belediye bütçesinden çıkmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Pandemi dönemiyle birlikte devreye alınan “Askıda Fatura” projesi ve beraberinde açılan web sitesi; İBB’nin Ulaşım Destek Paketi’ni fonladığı ve dağıtıma sunduğu alan oldu. Vatandaşların ulaşıma erişebilmesi için sunulan destekler; maddi durumu görece iyi olan insanların sunduğu bağışlarla fonlanacak. Şu anda 97 bin 605 vatandaşın ulaşım giderlerine destek istediği sitede; ilk etapta yüzde 10’luk bir kesime taahhüt edilen ulaşım desteği yatırılmış durumda. Projenin kamuoyunda daha çok yer almasıyla birlikte, vatandaşların yardım yapma ve destek isteme konusunda göstereceği ilginin de artması hedefleniyor.

Son iki yıl içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyalar arasında; Askıda Fatura’nın 61 milyon TL’ye kadar ulaşan bir maddi güç elde ettiği görülmüştü. Askıda Fatura kampanyasının web sitesi üzerinden ilerleyen diğer projelerde ise; Aile Paketi Desteği için 13 milyon TL, Anne-Bebek Destek Paketi için 9.6 milyon TL, Eğitim Destek Paketi için ise 7.2 milyon TL para toplandı. Vatandaşların eksiklerini yardımlar aracılığıyla tamamlamayı amaçlayan sitenin; yıl sonuna dek 100 milyon TL’lik yardımı İstanbul halkıyla buluşturması planlanıyor.

Exit mobile version