Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Hafize Gaye Erkan ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile Ankara'da görüştü.

Hazine ve Maliye Bakani Simsek Hafize Gaye Erken ile gorustu habermeydan

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Hafize Gaye Erkan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle birlikte Merkez Bankası’nın atacağı adımlar da merak konusu olmuştu. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Goldman Sachs gibi global finans şirketleri ile çalışan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın yeni başkanı olacağı söyleniyordu.

ABD’de yaşayan ve “en genç finans profesörü” unvanını kazanan Erkan’ın kabinenin atanmasının ardından dün ABD’den Ankara’ya geldiği öğrenildi. Bakan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen Hafize Gaye Erkan ile görüştü. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hafize Gaye Erkan’la görüşecek.

ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak tanınan Hafize Gaye Erkan’ın kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceği ve atanması halinde Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından eğitimine ABD’de devam etti ve finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Halen küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.

San Francisco Business Times’ın araştırmasına göre, Amerika’nın en büyük 100 bankasında 40 yaşın altında President veya CEO unvanına sahip tek kadın olarak belirlendi.

New York Şehri Ortaklığı Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta ve National Coalition of Girl’s Schools’ın aktif bir destekçisidir. Ayrıca, STEM eğitimi, mentorluk ve mesleki gelişim aracılığıyla dezavantajlı geçmişe sahip genç kadınları amaca yönlendiren Hafize Gaye Erkan, First Republic Fellowship Programı’nın kurucusudur. Ayrıca, Young Presidents’ Organization, Council on Foreign Relations ve International Women’s Forum üyesidir.

Exit mobile version