Google’ın Rus iştiraki iflas sürecini başlattı

Dünyanın en büyük arama motoru Google!a şok. Google’un Rusya’daki iştiraki mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle iflas süreci başlattı.

google rusya

Dünyanın en büyük arama motoru Google!a şok. Google’un Rusya’daki iştiraki mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle iflas süreci başlattı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Google’un Rusya’daki iştiraki mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle banka hesaplarına el koymasının ardından iflas sürecini başlattığını duyurdu. Google’da bu bilgiyi doğruladı.

Google daha önce de savaşı gerekçe göstererek Rusya’daki ticari faaliyetlerinin çoğunu askıya almış, Google Play’in faturalandırma hizmetini de durdurmuştu.

Google’ın bir diğer platformu olan YouTube da Rusya’da savaşı destekleyen medya platformlarının hesaplarını askıya almış ve “yasa dışı” olarak addedilen içerikleri platformdan kaldırmayı reddetmişti.

Banka hesaplarına el konuldu

Rusya bir süre önce Google’dan bir içeriği kaydırmasını talep etmiş Google’ın bu talebi reddetmesinin ardında konu yargıya taşınmıştı.

Yapılan yargılamanın ardından teknoloji devi Google 2 milyon dolarlık para cezasına mahkum edilmişti.
Bu cezanın son ödeme tarihi olarak ise 19 mart olarak belirlenmişti. Bu sürenin dolması ile birlikte Google’ın Rusya’daki banka hesaplarına el konuldu.

İflas sürecini başlattı

Google banka hesaplarına el konulmasının ardından Rusya’daki iştiraki mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle iflas süreci başlattı.

Google iflas süreci ile ilgili yaptığı açıklamada artık Rusya’daki çalışanlarına, tedarikçilerine ve satıcılarına ödeme yapmayacağını ancak arama motoru platformu ve YouTube gibi Rusya’daki ücretsiz hizmetlerin ise devam edeceğini belirtti

Exit mobile version