Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! İnternetten para kazananlara vergi indirimi geliyor

Sosyal içerik üreticileri ve akıllı telefon uygulama geliştiricileri müjde. Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu. Vergi indirimi geliyor.

vergi indirimi geliyor

İnternetin icadı ile birlikte artık tüm işlemlerimizi internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Günümüzde ise artık internet üzerinden de para kazanmakta mümkün hale geldi. Video, görsel ve uygulama geliştirerek ciddi paralar kazanmak mümkün. Ancak bu gelirlerinde vergilendirmesi gerekmektedir.

Ülkemizde son dönemde özelliklede YouTube üzerinden kazanılan meblağların astronomik seviyelere çıkmasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçmiş ve bu kazançların vergilendirilmesi için düzenlemeye gitmişti. Ancak başkanlık son yaptığı açıklamada belirtilen vergi oranlarında indirime gidildiği duyurdu.

Vergi indirimi kimleri kapsayacak?

GİB tarafından yapılan duyuruya göre vergi indiriminden internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişileri kapsadığı belirtildi. Düzenleme kapsamında yıllık geliri 880 bin liradan az olan içerik üreticileri daha az vergi ödeyecek.

Vergi indirimine nasıl başvurulur?

Gelir İdaresi Başkanlığının açıkladığı vergi indirimine başvuruda bulunabilmek için ikametgahınızın bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine elden veya posta yoluyla bir başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Ancak bu başvuruyu Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapabilmek için e-devlet şifrenizin olması yeterli.

Exit mobile version