FTX’ten Sonra Bir Kripto Para Şirketi Daha İflasın Eşiğinde!

Geçtiğimiz günlerde iflasını açıklayan FTX'in ardından, bir şirketin daha iflas riski altında olduğu öğrenildi.

genesis1

Kripto piyasasında son günlerde sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde resmen iflasını açıklayan FTX’in ardından, birçok kripto para borsasında negatif yönde hareketlilik oluşmaya başladı. Dijital varlıkların depolandığı bu firmalardan bazıları, yaşadıkları likidite problemini çözememeyi sürdürmekte. FTX’in para bulamadığı ve bu nedenle iflasını açıkladığı bu dönemde; diğer firmalardan bazılarının da iflasa giden sürece doğru ilerlediği tespit edildi.

Reel ekonomide yaşanan savaş odaklı kriz, kripto ekonomisinde de kendisini net bir biçimde göstermekte. Reel ekonomiden kriptoya akışın kesilmesi ve iç piyasada dönüşümün sağlanamaması; kripto varlık platformlarının da zor duruma girmesine neden oldu. FTX’in yaşadığı kriz sonrasında çok daha net bir biçimde gündeme gelen kripto borsalarının likidite sorunu; yine ABD merkezli bir firmada yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Şirketlerin kriptoya aktarımının duraklamasıyla birlikte, birçok kripto piyasasının da FTX ve bu günlerde adı anılan Genesis’le birlikte iflasa sürükleneceği konuşuluyor.

ABD’deki ekonomi basınından aktarılan bilgilere göre, son günlerde para tahsilatını askıya aldığı konuşulan Genesis’in iflasa sürüklendiği gündeme geldi. FTX’in likidite sorunu nedeniyle iflasını açıklamasından sonra bu konuda acil tedbir aldığı söylenen Genesis; müşterilerinin kripto paradan çıkışını askıya alacak bir uygulamaya gitti. Ancak bu tedbirin geçici bir durum olmaktan öteye gidemeyeceğini aktaran haberde, kredibiliteyi sağlamak adına yeni finansman arayan kuruluşun bu arayışlarının sonuçsuz kaldığı ve iflas sürecinin hızlandığı da belirtildi.

Genesis 1 Milyar Dolar Arıyor!

Son dönemdeki likidite problemini çözerek yoluna devam etmek isteyen Genesis; bu durum için 1 milyar dolarlık bir fon arayışına girişti. FTX’te yatırımları bulunan ve bu nedenle 175 milyon dolar eksiye giren firma, henüz bu arayıştan istediği sonucu elde edemedi. Son olarak kripto para sektörünün lider oluşumlarından Binance’in kapısını çaldığı söylenen Genesis; FTX’in yaşadığı krizle birlikte, 10 Kasım’dan itibaren bünyesinden para çekilmesini askıya alan bir uygulamaya gitti. Ancak bu tedbirin kısa bir süre içerisinde yasal nedenlerle kaldırılması gerekmekte.

ABD’de ekonomi basınına demeçler veren Genesis yetkilileri; henüz iflasa başvurmayı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Derhal iflasın henüz planları arasında olmadığını aktaran Genesis yöneticileri, sorunları çözmek için başarılı adımlar attıklarını kamuoyuyla paylaştı. Ancak yakın dönemde FTX’in de benzer bir girişim ve söylemde bulunması sebebiyle, piyasadaki gerginlik seviyesi önemli ölçüde arttı. Özellikle de firmanın Binance’e giderek sorunu çözmek istemesi; kripto yatırımlarını Genesis’te değerlendirenlerin çok daha tedirgin bir duruma gelmesine yol açtı.

FTX krizi sonrasında tedbir sürecine giren Genesis; geçici CEO Derar Islim’in belirttiği bilgilere göre, para çekme taleplerini karşılayamayacak konuma geldi. Bu sebeple talepleri durdurma kararı alan firma, yeni finansman ve kredi arayışlarına başladı. Kriptolar arası transferi ve çekimi devam ettiren platform, yalnızca ülkelerin kullandığı paraların aktarımını yapmama kararı aldı. Bu sebeple de kripto paraların varlığı, site üzerindeki mevcudiyetini devam ettirmekte. Firmanın iflas sürecine girip girmeyeceği ise henüz belirsiz bir konumda.

Exit mobile version