Filistin hurmasına gümrük muafiyeti!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Filistin ekonomisine yardım edecek önemli bir adımı duyurdu. Bakan Bolat, gümrük muafiyeti sağlayarak Filistin'e destek olacaklarını ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunacaklarını ifade etti. Bu adımın, Filistin halkının ekonomik kalkınmasına ve refah seviyesinin artmasına olumlu etkiler sağlaması bekleniyor.

hurma habermeydan

Filistin hurmasına gümrük muafiyeti uygulanacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz Aralık ayında Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından alınan kararları sosyal medya hesabından duyurdu. Bu görüşme sonucunda atılan adımların, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine ve işbirliğinin artmasına katkı sağlayacağı vurgulandı. Bakan Bolat’ın paylaşımı, Türkiye’nin Filistin’e verdiği önemi ve desteği bir kez daha gösterdi.

Bakan Bolat, “Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile geçtiğimiz Aralık ayındaki görüşmemizde aldığımız karar neticesinde Filistin’den yapılan gümrük vergisinden muaf hurma ithalatı kotasını 5 bin tona yükselttik. Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden hurmanın Filistin ekonomisine katkısını bilerek, Filistin’in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktarı 5 bin tona yükselttiğimiz Ortaklık Komitesi kararı yayımlandı” ifadelerini kullandı.

Alınan karar neticesinde Filistin ekonomisinin göreceği olumlu etkiyi dile getiren Bolat, “Söz konusu kararın Filistin ekonomisine sağlayacağı katkının hayırlı olmasını diliyor, her konuda Filistinli kardeşlerimizin taleplerini öncelikle ve tüm imkanlarımızı kullanarak karşılamaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Exit mobile version