EYT’de son dakika gelişmeleri

EYT ne zaman çıkacak? Şartlar kimleri kapsıyor? EYT maaşları ne kadar olacak? İşte merak edilen gelişmeler...

eyt haberleri habermeydan

EYT emeklilik haberleri her geçen gün merak konusu olmaya devam ediyor. Emekli olmak için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Emeklilik için yaş şartını merak edenlerin gündeminde ise EYT bulunuyor. Bakan Bilgin, EYT hakkında bir açıklama yaptı. Prim gün sayısı ve yıl şartı konusunda ayrıntılar paylaşıldı. Peki emeklilikte yaşa takılanlar için şartlar neler? EYT’den emekli olunursa ne kadar emekli maaşı alınacak, ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Bakan Bilgin, EYT konusu ile ilgili bir duyuruda bulundu. Bakan Bilgin; “Kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu anda EYT şartlarını oluşturan 1,5 milyon insanımız var. Bu şartları taşıyanların yüzde 87’si özel sektörde. EYT, 2023’te uygulanacaktır.” şeklinde açıkladı.

EYT PRİM GÜN SAYISI KAÇ OLMALI?

Bakan Bilgin, EYT prim gün sayısına dair ayrıntıları paylaştı. EYT için 1999 öncesi ve 5000 prim gün şartı yer alıyor. Kadınlar için 20 yıl ve erkekler için 25 yıl şartı koşuluyor.

EYT MAAŞLARI NE KADAR OLACAK? 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, EYT maaşlarına dair açıklamada bulundu. Bayram; “Prim gün sayısı düşük olan kişi ile prim gün sayısı fazla olan kişi arasında mutlaka maaş farkı olacaktır. Örnek vermek gerekirse 5000 prim gün sayısı ile emekli olan vatandaş 3500 lira maaş alacakken 9000 bin prim gün sayısı ile emekli olan vatandaş bu rakamın çok üzerinde maaş alacak. En düşük esnaf emeklisi 4 bin 196 lira alırken SSK 2000 öncesi 4 bin 678 lira maaş alıyor. SSK 2000 sonrası ise 3500 lira maaşı var. EYT’liler de bu rakam üzerinden maaşlarını alacaklar. Taban fiyat bu olacak.” şeklinde açıkladı.

 

Exit mobile version