Emeklilerin bayram ikramiyesi açıklandı

AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi aciklandi i habermeydan

Milyonların merakla beklediği Emeklilerin bayram ikramiyesi açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam düzenlemesiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye verilen bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 TL’den 2 bin liraya yükseltileceğini bildirdi. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak. Elitaş, konuyla ilgili düzenlemenin torba yasada yer alacağını kaydetti. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Elitaş, “16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Bin 100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ORTA NOKTAYI BULDUK’

”Bu bayram ikramiyelerinin, işsizlik sigortası alan kardeşlerimizin ve en düşük emekli maaşının 7500 TL olmasının hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Buradan bu müjdeyi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Rakamları yanıltmamak adına açıklığa kavuştarayım. 7 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 8 milyon 139 bin kişi, 7 bin 500 liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 8 milyon 796 bin kişi, 8 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 9 milyon 898 bin kişidir. Burada biz orta noktayı bulmuşuz. Bunu daha da süt noktalara götürdüğünüz takdirde çalışan ile emekli olan arasında bir dengesizlik ve huzursuzluğu beraberinde getirebilirsiniz. Bu da psikolojik ve sosyal olumsuzlukları da beraberinde getirir.”

Exit mobile version