Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala, emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin araştırmalar yoğunlaştı.

ikramiye habermeydan

Yılda iki kez dini bayramlarda ödenen emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri de merak ediliyor. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar ve ne zaman ödenecek? İşte, bu konuyla ilgili detaylar…

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılmasını içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bu doğrultuda, Kurban Bayramı ikramiyeleri, yeni bir açıklama gelmediği takdirde 2 bin TL olarak ödenecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklaması sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri belirlendi. Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlayacak. Buna göre, Kurban Bayramı ikramiyesi, emekli vatandaşların hesaplarına yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde yatırılacak. İkramiyelerin, bayramdan 1 hafta önce, yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılmasını içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bu doğrultuda, EYT ile emekli olan vatandaşlar da dahil olmak üzere bu yıl emekliler, zamlı bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı’ndan önce almışlardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde gelir ve aylık ödemesi alanlara, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödemektedir. 2023 yılı Mart ayından önce gelir ve aylık alan kişiler ile Mart ayı içinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlanan kişilere Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarihleri arasında ödendi. Nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemi tamamlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalılar ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödendi.

Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan kişilere bayram ikramiyesi ödenir. Bunun yanı sıra, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de bayram ikramiyesi ödenir.

 

Exit mobile version