Emekli Maaşları Deprem Nedeniyle Erken Yatırılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının deprem sebebiyle erken yatırılacağını açıkladı.

emekli 1

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem, tüm Türkiye’nin gündeminin tek bir yönde ilerlemesine neden oldu. Vatandaşların Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman gibi illerimiz için seferber olduğu bu dönemde; birçok kuruluşun da fiziki ve maddi yardımlarıyla bölgeye destek olduğu görüldü. Bu süreçte depremzede vatandaşların maddi ihtiyaçları bulunduğunu ve depremzede olmayanların da yardımları iletebilmek için maaş elde etmesi gerektiğini düşünen kurumlar ise; bu ayın maaş yatırma günlerini öne çekmekteler.

Kamuda çalışan memurlarla birlikte başlayan erken maaş ödeme süreci, emekliler için de geçerli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada; SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına birkaç gün erken kavuşacağı netleştirildi. Deprem bölgesine yardımlarını iletmek isteyen emeklilerin merakla beklediği bu düzenleme; maaşların verileceği ilk gün olan 14 Şubat’ta yürürlüğe girmiş olacak. Normal maaş gününün yaklaşık 3 gün önünde maaşlarına kavuşan emekliler; aldıkları ücreti deprem şartlarına göre şekillendirecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın aldığı bu kararın başlıca sebebi olarak, deprem bölgesindeki vatandaşların maddi durumunun sıkıntıya girme ihtimali gösteriliyor. Bölgede evini ve işini kaybeden birçok vatandaşın maddi problem yaşayabileceğini öngören bakanlık; bu sebeple maaşların yatırılma planını güncelledi. Bu durumla birlikte, bölgeye yardım gönderme isteğinde olan emekli vatandaşların temennisi de yerine getirilmiş oldu. Kamudan emekli olan vatandaşların maaş ödemelerinde henüz bir değişiklik yapılmazken, bu durumun şu an yalnızca SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçerli olduğu belirtildi.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşı Tarihleri

SSK aylıklarının veriliş tarihleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte 3 gün öne çekildi. 17-20 Şubat tarihlerinde maaşlarını bekleyen SSK emeklileri, bu kararla birlikte 14 Şubat (bugün) tarihinde ücretlerini tahsil edebilecek. 21-24 Şubat tarihlerinde maaş bekleyen SSK emeklileri ise, 15 Şubat’ta (yarın) maaşlarını çekebilecek. Bağ-Kur aylıklarında ise yaklaşık 10 günlük bir öne alma durumu olduğu belirlendi. 25-26 Şubat tarihinde maaş alacaklar, 16 Şubat gününde hesaplarında bir önceki ayın maaşını bulabilecek. 27-28 Şubat tarihini bekleyenler ise, bu ay özelinde 17 Şubat tarihinde maaşlarına kavuşacak.

SSK ve Bağ-Kur maaşlarında deprem nedeniyle yapılan düzenleme, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde tasarlandı. Ancak işsizlik maaşı için yapılan düzenleme, yalnızca afet bölgesi olduğu tespit edilen illeri kapsadı. Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerde işsizlik maaşı alanlar; 15 Şubat itibarıyla maaşlarını hesaplarında görebilecek.

Exit mobile version