Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Milyonlarca emekli ve kamu çalışanı bayram öncesinde maaşların yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, kimler alabilir?

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak Emekli ikramiyesi ne kadar oldu habermeydan

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli ikramiyesi ödeme takvimi merak ediliyor. Milyonlarca emekli ve kamu çalışanı bayram öncesinde maaşların yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Normal şartlarda SSK emeklilerine maaş ödemeleri her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaplara aktarılıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını ise 25 ve 28’i arasında alıyor. Kamu kurumlarında çalışan memurlara ise maaş ödemeleri 15’inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Nisan ayında emekliler maaşlarıyla beraber bayram ikramiyesi ödemelerini alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara geçeceği belirtildi. e-Devlet üzerinden ”Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” yazarak ikramiyenin durumu sorgulanabiliyor.

Diğer yandan hak sahipleri maaşlarını aldıkları bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulaması üzerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığını sorgulayabilir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Haliç Kongre Merkezi’nde önemli açıklamalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir emeklimize tek seferlik 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız” dedi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi’nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyesini; Dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş parası alanlar, şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar ve valize malullüğü aylığı alanlar alabilecek.

Exit mobile version