Ekmek 7.5 Lira Mı Olacak? Fırıncılar Federasyonu Açıkladı!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Aralık ayında ekmek fiyatının 7.5 liraya çıkacağına dair iddiaları cevapladı.

ekmek1

Ekonomide oluşan enflasyon problemi, ekmek fiyatlarını da etkiledi. Fırınlarda satılan ekmeğin fiyatının 5 TL’ye kadar çıkması; sonraki süreçlerde ekmeğin fiyatının nereye kadar gideceğinin de sorgulanmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında ekmek fiyatının Aralık ayında 7.5 lira olacağını söyleyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar; gündemde en çok konuşulan konuyu yeniden ortaya çıkardı. Ancak bu iddianın ardından söyledikleri nedeniyle gözaltına alınan Kolivar’ın doğruyu söylemediği iddiaları da konuşulmaya başlandı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın yaptığı açıklamada; Cihan Kolivar’ın iddia ettiği zammın gerçek dışı olduğu belirtildi. Ekmek Üreticileri Sendikası’nın zam yapma yetkisine sahip olmadığını ve zam yapan komisyon içerisinde yer almadığını ifade eden Balcı; bu dönemde zamma dair hiçbir tasarrufları olmadığını vurguladı. Ekmekle alakalı yapılan açıklamalarda Ekmek Üreticileri Sendikası’nın dikkate alınmaması gerektiğini söyleyen Halil İbrahim Balcı; ülkenin esnaf ve ticaret kuruluşlarının yetkili merci olduğunun altını çizdi.

Ülkemizde ekmeğin hassas bir konu olduğunu dile getiren Fırıncılar Federasyonu Başkanı; ekmek fiyatında yapılacak düzenlemelerdeki yetkili mercilerin hangileri olduğunu da aktardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun bu konudaki en önemli başvuru noktası olarak görülmesi gerektiğini belirten Balcı; kendilerinin de fiyat önerisi yaptıktan sonra bu kuruluşlarla anlaşarak zammı uygulamaya aldıklarını söyledi. Özellikle de Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in yapacağı açıklamaların dikkate alınması gerektiğini aktaran Balcı; vatandaşlarda infial yaratmamak adına doğru kaynaklara başvurulması gerektiğini kamuoyuyla paylaştı.

Fırıncılar Federasyonu Başkanı: Kolivar Milletimize Hakaret Etti!

Ekmek fiyatlarıyla ilgili zam açıklaması yapan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ı hedef alan Halil İbrahim Balcı; Kolivar’ın fırıncılık yapmadığını ve basın-yayın kuruluşları tarafından dikkate alınmasının yanlış olduğunu söyledi. Bu nedenle de Kolivar’ın yayınlara çıkarılmasını doğru bulmadıklarını aktaran Fırıncılar Federasyonu Başkanı, yapılan talihsiz açıklamaların arkasında durmadıklarının da altını çizdi.

Cihan Kolivar’ın canlı yayında söylediği “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” sözlerine de değinen Halil İbrahim Balcı; Kolivar’ın Türk milletine hakaret ettiğini ve bu sözleri şiddetle kınadıklarını açıkladı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı; 200 gramlık ekmeğin fiyatında henüz bir oynama yapılma kararının olmadığına ve 5 TL’de kalacağına da açıklamalarında yer verdi.

Bu sözlerin ardından kamuoyunun bir bölümünden yoğun tepkiyle karşılaşan Cihan Kolivar; yapılan şikayetler üzerine gözaltına alınmıştı.

Exit mobile version