Edirne’ye 40 milyon dolarlık Çin yatırımı: 500 kişiye iş imkânı

Çinli yatırımcı, Edirne Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 milyon dolarlık tesis kurmaya hazırlanıyor. Gelecek yıl eylülde üretime geçmesi planlanan yatırımın ilk aşamada yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Cin yatirimi habermeydan

Edirne’ye 40 milyon dolarlık Çin yatırımı: 500 kişiye iş imkânı.

Edirne’de hayata geçirilmesi planlanan Çin yatırımı için inşaat sürecine geçilmesi bekleniyor. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak tesisin sözleşmesi yatırımcı firmayla imzalanırken, kısa süre içinde temel atma çalışmalarının başlaması öngörülüyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen yatırım tanıtım programının ardından yaptığı açıklamada, kentin sanayi yatırımları açısından gelişimini sürdürdüğünü belirtti. Sezer, yeni tesisin yalnızca istihdam değil, teknoloji transferi ve üretim kapasitesinin geliştirilmesi bakımından da önem taşıdığını ifade etti. Yatırımın toplam büyüklüğünün 40 milyon dolar olduğu açıklandı.

Üretim iki aşamada yapılacak, 500 kişiye istihdam sağlanacak

Yatırım kapsamında ilk aşamada döküm üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin ikinci bölümünde ise 3D teknolojilerinin ağırlıkta olduğu ileri teknoloji üretimine geçilmesi hedefleniyor. Tesisin gelecek yıl eylül ayında faaliyete başlaması öngörülürken, ilk etapta yaklaşık 500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yamin Zhang, Türkiye’ye ileri teknolojiye sahip döküm makineleri getireceklerini ve yatırımın toplam maliyetinin 40 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Zhang, uzun süredir iş ortaklığı yaptığı bir kişinin Edirne’de bulunmasının yatırım kararında etkili olduğunu da dile getirdi.

Edirne’nin lojistik avantajı yatırımcıların ilgisini artırıyor

Vali Yunus Sezer, Edirne’nin uluslararası ticaret güzergâhları ve demir yolu yatırımları sayesinde stratejik öneminin arttığını vurguladı. Kalkınma Yolu ve Orta Koridor projelerinin yanı sıra demir yolu altyapısındaki gelişmelerin yük taşımacılığı kapasitesine katkı sağlamasının beklendiğini belirten Sezer, kentin bu avantajından yararlanmak isteyen firmaların bölgeye yöneldiğini kaydetti. Valilik olarak yatırımcılara destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Sezer, sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Edirne’de dört yeni organize sanayi bölgesi kuruluyor

Kentte dört yeni organize sanayi bölgesinin kurulduğunu belirten Sezer, yenilenebilir enerji odaklı, yenilikçi ve katma değeri yüksek yatırımları Edirne’ye çekmek için çalıştıklarını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin destekleriyle yürütülen OSB projelerinde ilerleme kaydedildiğini aktaran Sezer, altyapısı tamamlanan bölgelerde bazı firmaların fabrika inşaatlarına başladığını bildirdi. Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi’nde ise altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yer tahsisi yapılan şirketlerden yatırımlarını hayata geçirmelerinin beklendiğini ifade etti.

Exit mobile version