Dünyanın en zengin 500 insanın serveti 1.4 trilyon dolar eridi

Global çapta yaşanan ekonomik kriz zenginleri de vurdu. Sadece 2022 yılın ilk altı ayında dünyanın en zengin 500 insanın serveti 1.4 trilyon dolar eridi.

dünyanın en zengin 500

Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonist süreç küçük balıklar kadar büyük balıkları da etkiliyor. Özellikle 2022 yılının ilk altı ayında enflasyonist baskılar nedeniyle dünyanın en zengin 500 insanının serveti toplamda 1.4 trilyon dolar eridi.

Şimdiye kadar ki en büyük düşüş

Bloomberg tarafından hazırlanan dünyanın en büyük 500 insanı listesindeki bu 1.4 trilyon dolarlık erime listedeki bu zamana kadar ki en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Listenin başında ise tanıdık bir isim bulunuyor. Listenin başındaki isim özellikle attığı tweetlerle gündem olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk. Elon Musk 62 milyar dolarlık kaybına rağmen listenin ilk sırasındaki yerini korumaya devam ediyor. Listenin ikinci sırasında ise e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos bulunuyor. Jeff Bezos’un da bu süreçte 63 milyar dolar kaybetti. Ancak Jeff Bezos’ta bu düşüşe rağmen dünyanın en zengin ikinci kişisi olmayı başardı.

Öte yandan listede en büyük kayıp yaşayan kişilerden birisi ise Meta’nın (eski adıyla Facebook) kurucusu Mark Zuckerberg. Zuckerberg, neredeyse servetinin yarısına karşılık gelen 65.5 milyar dolar kaybederek listede de 17’ınci sıraya geriledi.

Son olarak ise en büyük kayıp yaşayanlardan bir diğer isim ise dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’nin CEO’su Changpeng Zhao. Zhao, listeye girmesiyle düşmesi adeta bir oldu. Zhao’nun serveti özellikle Bitcoin’deki son çöküşün ardından yüzde 90 eridi. Zhao’nun şu an servetinin yaklaşık olarak 16 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Exit mobile version