Deprem bölgesinde esnaf ve çiftçiye yardım

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) değerlendirme toplantısı yaptı. Deprem bölgesinde esnaf ve çiftçiye yardım planları yapıldı.

nebati habermeydan

Deprem bölgesinde esnaf ve çiftçiye yardım için çalışmalar başladı.

Depremler ve sel felaketinde yüreklerinin dağlandığını, sıkıntıları hafifletebilmek için gece-gündüz canla başla çalıştıklarını ifade eden Nebati, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

Nebati, “Deprem bölgesinde zarar gören çiftçilerimizin Hazine faiz destekli kredilerini 1 yıl süreyle faizsiz erteledik. Esnaf ve sanatkârlarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredi ödemelerini 6 ay süreyle faizsiz olarak erteledik. Yine deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır. Vatandaşlarımızın talepleri halinde, bankalara vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçların vadesinin 6 ay kadar ötelenmesine imkan sağladık. Toplum yararına çalışma programı ile deprem bölgesinde sağlanan istihdam edilecek kişi sayısını özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik verilerek 50 bin kişiye çıkardık” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version