Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT’de ilk aylıklar şubat ya da mart gibi bağlanabilir

Katıldığı canlı yayında, EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yarın plan ve bütçe komisyonunda görüşmeye başlanacak, ilk aylıklar şubat ya da mart gibi bağlanabilir" dedi.

erdogan canli yayin habermeydan

Milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk maaşların bağlanacağı tarihi açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda çok kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğünü ve artık sona gelindiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Teklif Meclis’e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Bu işi inşallah bir an önce bitireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Kimleri EYT kapsamında?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

Exit mobile version