Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaş ve ikramiyeleri bayram öncesinde ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk kabinesi sonrasında yaptığı açıklamada emeklilere müjdeyi verdi.

Emekli maas ve ikramiyeleri bayram oncesinde odenecek3 habermeydan

Kurban Bayramına geri sayım başladı. 16 milyon emekli ve EYT’liler bayramdan önce ikramiye ve emekli maaşı ödemesini alıp alamayacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi. Erdoğan, yeni dönemin ilk kabine toplantısı sonrası emeklilerin maaş ve bayram ikramiyelerinin Kurban bayramı öncesi yatacağını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında, “Güzel haberimiz emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuzun çalışmalarına başlıyor” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Edinilen bilgiye göre; SSK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi bekleniyor.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların da Haziran dönemi gelir/aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte 22 Haziran tarihinde yatırılması gündemde.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Temmuz ayı aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 23 Haziran tarihinde yatırılması planlanıyor.

Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyesinden emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlar yararlanacak. İkramiye için bu ay itibariyle aylık bağlanmış olması gerekiyor.

 

 

Exit mobile version