“ÇEVREFEST” ile Çevre Haftası heyecanı Ankara’da başlıyor.
Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, çevre ve iklim duyarlılığını artırmayı hedefleyen “ÇEVREFEST”, 5-9 Haziran tarihleri arasında “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla Ankara’da gerçekleşecek. Etkinlik, 6 Haziran’da Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.
Sıfır Atık etkinlikleri ve temiz üretim teknolojilerinin tanıtımı gibi pek çok çevre çalışmasının yer alacağı ÇEVREFEST, her yaştan katılımcının ilgisini çekecek söyleşiler, atölye çalışmaları ve kitap fuarı gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olan “ÇEVREFEST”, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Dönüşüm Hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarla ön plana çıkıyor. Çevre Haftası’nda gerçekleşecek etkinlik, çevre konusunda farkındalık oluşturarak tüm vatandaşlarda bilinç oluşturmayı amaçlıyor.
Çocuklar ve gençler için özel atölye çalışmaları, konferanslar ve tiyatro gösterilerinin de yer alacağı etkinlik, çevre ve insan ilişkisi üzerine yapılacak söyleşilerle desteklenecek.
Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Hareketi de “ÇEVREFEST”te yer alacak. Sıfır Atık temalı atölye çalışmaları, sergiler, piknikler, yarışmalar ve tiyatro gösterileri gibi etkinliklerle çocuk ve gençlerin Sıfır Atık bilincini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.
Ayrıca, “Dünya Ortak Evimiz” sloganıyla fidan dikimi gerçekleştirilecek ve çevre dostu çelik köy evi, Başkent Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini bekleyecek.
“ÇEVREFEST”, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik kavramlarını ön plana çıkararak Türkiye’de ve dünyada sayılı örneklerden biri olmayı hedefliyor.