Çevre ve kıyı teklifi Meclis’e sunuldu

AK Parti, kıyı güvenliği ve deniz kirliliğinin önüne geçmek için uygulanan idari yaptırımları tekrardan düzenleyen yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

meclis habermeydan

11 maddelik teklifte gemilerin sebep olduğu deniz kirliliği için kesilen cezalarda düzenlemeler yapılacak. Mevcut mevzuatta, büyük tonajlı gemilere verilen çevre cezasının orantısız şekilde arttığı ifade edilen teklifle, 100 bin grostondan büyük gemiler için ceza miktarı, bu tonaj üzerinden hesaplanacak; 5 bin grostondan büyük gemilerin evsel vb atık sular ile katı atıklarından kaynaklanan kirliliklerde uygulanacak cezalarda ise kirli balast suları için uygulanan cezalar esas alınacak. Düzenlemenin şu andaki halinde cezalar, 0-1000 groston, 1000-5000 groston ve 5000 grostondan büyük gemiler için düzenleniyor.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Teklife göre, serada sebze-meyve üretiminin teşvik edilmesi için tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacak.

YER ALTI OTOPARKI YAPIMINA İZİN

Teklifin yasalaşması halinde, kıyılarda otopark ihtiyacının karşılanması ve kıyının kamu tarafından etkin kullanımının sağlanması amacıyla dolgu alanlarına, dolgu yüzeyinden görünmemek ve açığa çıkmamak üzere yer altı otoparkı yapımına da izin verilecek.

Exit mobile version