Çalışanlara 1000TL’lik elektrik ve doğalgaz yardımının detayları netleşti

Nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin ayrıntıları belirlendi. Buna göre, ödemelerin çalışanın mevcut maaşına ek olarak verilmesi gerekmekte. Ücrette artış olmazsa, vergi istisnasından faydalanılamayacak.

calisana bin lira destek habermeydan

Çalışana yemek ve ısınma yardımının detayları netleşti. Buna göre ücret artırmayan vergi istisnasından yararlanamayacak.

Çalışanlara yapılacak nakit yemek ödemesinin gelir vergisinden istisna edilmesi uygulaması 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren başlayacak. Günlük yemek ücretinin 51 liranın üzerinde olmaması gerekecek. 51 lirayı aşan yemek ücretlerinin ödemeleri istisna kapsamına girmeyecek. Nakit olarak yapılan yemek ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapılması gerekecek. İşletmelerin yemek kartlarına yükleme yapılmak veya yemek çeki satın alınarak verildiği koşullarda, her bir çalışan için çalışılan günlere ait bir günlük yemek ücretinin 51 lirayı aşmayan kısmı da gelir vergisinden istisna olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği taslağa göre çalışanlara verilecek 1000 lirayı geçmeyen ısınma yardımlarının gelir vergisinden istisna edilmesi uygulamasının başlangıcı 9 Kasım 2022 olacak. Yasa 3 Kasım’da çıktı fakat Resmi Gazete’de 9 Kasım’da yayımlanmıştı. Taslağa göre elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak yapılan 1000 liraya kadar ödemelerin çalışana mevcut ücretine ek olarak yapılması gerekiyor.

Mevcut ücrette bir artış olmaksızın bu istisnadan faydalanılamayacak. Aynı şekilde mevcut ücret, mesai, prim ve sosyal yardım gibi ödemelerinin bir kısmının elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak gösterilerek bu istisnadan faydalanılması söz konusu olmayacak.

Exit mobile version