Çalışan emeklilerin dikkatine! İkramiye tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." dedi.

calisan emekliye ikramiye habermeydan

İkramiye tarihi belli oldu.

Emekli olup çalışmaya devam edenlere de 5 bin TL destek sunulacak. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 29 Aralık Cuma günü hesaplara yatırılacağını söyledi. Bakan Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin TL tutarındaki ödemelerini 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatıracağız. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışan emeklilere sağlanacak 5 bin TL destek için Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme yürürlüğe girdi. Bu kapsamda 4 milyon 689 bin kişiye ödeme yapılacak ve yarın itibariyle hesaplarına aktarılacak. Ödemelerini, aylıklarını aldıkları bankalardan temin edebilecekler.

Bu destekten faydalanacak yaklaşık 5 milyon çalışan emekli arasında 1 milyon 740 bin işçi emeklisi, 1 milyon 693 bin ÇKS’ye kayıtlı çiftçi emeklisi bulunuyor. Ayrıca, vergi mükellefi olan 760 bin kişi ile muhtarlar arasında 9500 kişi var.

Exit mobile version