Çalışan anneler için SGK’dan 325 Euro destek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), AB finansmanıyla 0-36 aylık çocuğa sahip sigortalı annelerin faydalanabileceği bir projeden bahsederek, 3 bin 500 annenin yanı sıra 3 bin 500 bakıcıya olmak üzere toplam 7 bin kadına 325 Euro destek sağlayacağını duyurdu.

calisan anneler habermeydan

Çalışan anneler için SGK’dan 325 Euro destek…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeye göre, Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-36 aylık çocuğa sahip 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 Euro destek sağlanacak.

SGK, “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci aşamasını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamladı.

AB’nin finansal desteğiyle gerçekleştirilen proje, çocuk bakımı nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski taşıyan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdam sürecine katılmalarını hedefliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, çalışan annelere aylık 325 Euro destek sağlanacak.

Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi de projenin amaçları arasında yer alıyor. Projeden toplamda 7 bin kadın faydalanacak, bunların 3 bin 500’ü anne ve 3 bin 500’ü bakıcı olacak.

Projeden yararlanma şartları ve başvuru süreci, ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdama verilen önemin altını çizerek, kayıt dışı istihdamla mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Kadınların istihdamda kalmaları ve istihdama katılmaları için hayata geçirilen İş-Pozitif Projesi’nin yanı sıra destek ve teşvikleri içeren başka projeler de yürüttüklerini vurgulayan Işıkhan, şunları kaydetti:

“SGK’nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon Euro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız.”

Exit mobile version