Borsa güne sert düşüşle başladı: BIST 100’de 13 bin puanın altı görüldü.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın yeni işlem gününe düşüşle başladı. Endeks, önceki kapanışa kıyasla 173,74 puanlık kayıpla 12.948,83 puana geriledi. Böylece BIST 100’de 13 bin puan seviyesinin altı açılışta yeniden görüldü.
Önceki gün piyasada etkili olan satışlar da dikkat çekici boyuttaydı. BIST 100 endeksi, dünkü işlemleri yüzde 5,54 değer kaybıyla 13.122,58 puandan tamamlamıştı.
Açılışla birlikte sektörler arasında da belirgin ayrışma yaşandı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34 yükselirken, holding endeksinde yüzde 2,96 düşüş kaydedildi.
Sektör endeksleri bazında bakıldığında ulaştırma yüzde 0,55 ile güne en fazla yükselişle başlayan sektör oldu. Finansal kiralama, faktoring endeksi ise yüzde 9,50’lik kayıpla en fazla gerileyen sektör olarak öne çıktı.
Küresel piyasalarda Fed etkisi sürüyor
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağında ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı bulunmaya devam ediyor. Fed’in faiz artırımının ardından New York borsasında önceki gün satış ağırlıklı bir görünüm ortaya çıkarken, bugün özellikle vadeli piyasalarda daha olumlu bir seyir izleniyor.
Piyasaların veri gündemi yoğun
Yurt içinde bugün konut satışları, kısa vadeli dış borç istatistikleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ile haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek.
Yurt dışında ise Avro Bölgesi enflasyonu ile İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz kararı başta olmak üzere çok sayıda veri ve gelişme piyasaların yönü açısından izlenecek.
Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 12.800 ve 12.700 puan seviyelerini destek, 13.100 ve 13.200 puanları ise direnç olarak değerlendiriyor.
