BlockFi İflasını Açıkladı! BlockFi’nin İflas Sebebi Ne?

ABD merkezli kripto para borsalarından BlockFi, geçtiğimiz günlerde resmen iflasını açıkladı.

blockfi

FTX’in batışıyla birlikte başlayan kripto para borsalarındaki nakit sıkıntısı; FTX’le bağlantılı olan diğer platformların da batışına yol açmakta. Geçtiğimiz günlerde iflasın eşiğine geldiği öğrenilen Genesis’in; kripto piyasalarında ve bankalarda nakit aradığı duyulmuştu. Ancak son günlerde ortaya çıkan bir gelişme, yine FTX’in beraber çalıştığı platformlardan birinin iflasa sürüklendiğini gösterdi. ABD kripto para piyasasındaki önemli aktörlerden BlockFi; Pazartesi günü itibarıyla resmen iflasını açıkladı.

FTX’in iflasından yaklaşık iki hafta sonra iflasa sürüklenen BlockFi; Pazartesi günü itibarıyla New Jersey Bölgesel İflas Mahkemesi’ne başvurdu ve firmanın iflas sürecine girdiğini duyurdu. 2017’de kurulan BlockFi; FTX’in iflası sonrasında, tıpkı Genesis gibi, yatırımcılarının para çekim işlemlerini durdurmuştu. Ancak buna rağmen nakit para kaybının çoğalması, firmanın kaçınılmaz sona doğru sürüklenmesine neden oldu. FTX’le yüz milyonlarca dolarlık kredi anlaşmaları bulunduğu bilinen BlockFi; en büyük yatırımcılarından birinin iflasıyla birlikte sektörde tutunamadı ve iflas sürecini başlatmak durumunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde FTX’in batışıyla birlikte devam eden sirkülasyon; Genesis ve BlockFi’nin de iflasını beraberinde getirdi. New Jersey Bölgesel İflas Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun detaylarını da paylaşan firma; bir ana ve sekiz yan kuruluşun faaliyetlerini durduracağını ilan etti. Bu süreç içerisinde yatırımcıların tamamının yatırımlarını tahsil etmesi ve borçluların ise minimum bedelle borçlarını tahsil etmesi istenecek. Aksi halde iflasın devamında kapanış sürecini yönetmesi planlanan Bölgesel İflas Mahkemesi; firma içerisindeki tüm yatırımları minimum bedelle yatırımcılarına geri vermek durumunda kalacak.

FTX Süreci, BlockFi Haricindeki Kuruluşları Da Etkiledi!

Adı Türkiye’de dolandırıcılık iddialarıyla da anılan FTX; tüm mal varlığına el konulacak seviyede bir iflas süreciyle karşı karşıya kalmıştı. Binance’in firmayı satın almasını isteyen FTX Kurucusu Sam Bankman-Field; bu talebinin sonuçsuz kalması üzerine iflas sürecini resmen başlatmıştı. FTX içerisinde yatırımlarını muhafaza eden diğer kripto para platformları da, nakit akışının kesilmesiyle başlayan bir sorunlar zincirine dahil oldu. Bu zincirin son halkasında da, iflas gerçeğiyle karşı karşıya kaldı.

İki hafta içerisinde toplamda üç kripto para borsası firmasının batması; ABD’deki yatırımcıların da tedirgin bir konuma gelmesine yol açtı. Kripto para sektöründeki ana aktörlerin tamamı, bu süreç nedeniyle kullanıcılarına güven verecek kampanyalar ve açıklamalar yapmaya başladı. Ancak FTX’in getirdiği yıkımın, birkaç firmada daha yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD’deki kripto para borsası yıkımına dair diğer tüm haberleri, HaberMeydan farkıyla takip edebilirsiniz.

Kripto para borsası FTX iflas süreci başlattı

 

FTX’ten Sonra Bir Kripto Para Şirketi Daha İflasın Eşiğinde!

 

MASAK, FTX’in Türkiye’deki Mal Varlıklarına El Koydu!

 

Exit mobile version