Bir teknoloji devi daha Rusya’dan çekiliyor!

Siemens

Avrupa’nın en büyük teknoloji holdingi Siemens, Rusya’daki faaliyetlerini tamamen bitirme kararı aldı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Siemens zaten yeni iş ve uluslararası tedariklerini durdurma kararı almıştı. Hatta yalnızca Rusya değil, Belarus da bu ambargodan etkilendi. Şimdi ise şirket endüstriyel operasyonları ve işlemlerini durdurmak üzere gerekli prosedürleri başlattı.

Şirketin CEO’su Roland Busch bugün yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Ukrayna’daki savaşı kınıyoruz ve Rusya’daki endüstriyel ticari faaliyetlerimizi düzenli bir süreç içinde sonlandırmaya karar verdik. Bu karar bizim için kolay olmadı.”

Siemens, 1851’de Rusya’ya geldi

Rusya pazarından ayrılan Siemens bu coğrafyada oldukça köklü bir geçmişe sahip. 170 yıldır Rusya’da bulunan şirket, ilk defa Moskova ile St. Petersburg’u birbirine bağlayan telgraf hattı için gerekli cihazları sağlamak üzere ülkede faaliyetlerine başladı.

Rusya’da yaklaşık 30 bin çalışanı bulunan Siemens aynı zamanda şirketin yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 1’ini bu ülkeden sağlıyor. Elektronik devi ülkede çoğunlukla yüksek hızlı trenlerde servis işleri konusunda çalışmalar yürütüyor.

Siemens firmasının yöneticisi Roland Busch, “Çalışanlarımız üzerindeki etkiyi değerlendiriyoruz ve onları elimizden gelen en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” dedi ve şunları ekledi: “Aynı zamanda meslektaşlarımıza ve Ukrayna halkına insani yardım sağlıyor ve barış çağrısında uluslararası toplumun yanındayız.”

Satışlarda ciddi artış!

Rusya’da durdurulan ticarete rağmen, Siemens’e gelen siparişler neredeyse üçte bir oranında artarak yaklaşık 21 milyar Euro’ya ulaştı.

Exit mobile version