Beyaz et sektörüne yönelik soruşturma sonrası fiyatlar yükseldi.
Türkiye’de kırmızı et fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşın en çok tercih ettiği protein kaynaklarından biri olan tavuk etinde yeni fiyat artışları gündeme geldi. Beyaz et sektörüne yönelik yürütülen soruşturmaların ardından sektör temsilcileri, üretim ve yatırım süreçlerinde yaşanan belirsizliklerin fiyatlara olumsuz yansıdığını savundu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Rouzben Gergeri, restoranların kısa süre öncesine kadar kemikli but ve tavuk bonfilesinin kilogramını 200-250 lira seviyesinden temin edebildiğini, ancak bu rakamın 300 liranın üzerine çıktığını belirtti. Mevcut eğilimin devam etmesi halinde kilogram fiyatının 500 liraya kadar yükselebileceğini ifade eden Gergeri, tavuk etinin vatandaş için en erişilebilir protein kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.
Soruşturmaların sektörde yatırım kararlarını da etkilediğini öne süren Gergeri, birçok firmanın yeni yatırımlarını ertelediğini belirterek, yatırımın istihdam, üretim kapasitesi ve ihracat açısından önem taşıdığına dikkat çekti.
Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği (TÜGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Manav da yaşanan sürecin sektör genelinde tedirginlik yarattığını ifade ederek, beyaz et sektöründeki gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi.
