Bakanlık ifşaları sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayından bu yana gerçekleştirdiği gıda denetimlerini daha da sıkılaştırdı. Denetimlerde tespit edilen uygunsuz ürünler, vatandaşları tedirgin ederken, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi giderek genişliyor.
Bakanlığın yayımladığı son listede, İzmir’deki bir köfteci de ifşa edildi. Köftecinin ürettiği köftede et kıyması yerine farklı bir ürün kullanıldığı belirlendi. Denetimlerden geçemeyen bu köfteci, Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde yerini aldı.
Son dönemde, bazı esnafların gıda ürünlerine fark edilmeden başka maddeler katarak maliyet düşürmeye çalıştığına dair haberler artmaya başladı. Hileli gıda üreterek vatandaşların sağlığını riske atan ve haksız kazanç elde eden köfteci, köftelerinde soya kıyması kullanmış, ancak bunu müşterilerine bildirmemiştir.
İşte o firmanın adı ve bakanlık listesindeki yeri: