Bakanlık, asgari ücret zammı için ilk adımı attı

Asgari ücret tespit çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilk adımı attı. Bakanlık, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçi, işveren ve kamuoyunun beklentilerini teşhis etmek adına çalışma yürütüyor.

asgari ucret habermeydan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelmeden önce işçi, işveren ve kamuoyunun beklentilerini belirlemek adına çalışma başlattı.

 

 

Erdoğan’dan asgari ücret talimatı

Milyonlarca kişinin gelirini belirleyen asgari ücret Aralık ayında yeniden açıklanacak. Asgari ücret 2022’de önce 4.253 TL, sonrasında Temmuz zammı ile net 5.500 TL’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlığa 2023 yılı asgari ücreti adına kapsamlı düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdi.

‘Refah kaybını telafi edeceğiz’

Erdoğan, “Daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getireceğiz. Yüksek enflasyon nedeniyle sabait gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kayıbı telafi etmekte kararlıyız” şeklinde açıkladı.

Yeni asgari ücret için ilk adım

Erdoğan’ın talimatları sonrasında yeni asgari ücret için ilk adım geldi. İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında bir araya gelerek uzlaşma ile ücreti belirleyecek. Komisyon toplanmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde tespit çalışması başlattı.

 

Exit mobile version