Bakan Uraloğlu: Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti 2024’te tamamlanıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) Boji Fabrikası’nın açılışı gerçekleştirdi. Demiryolu ulaşım ağını geliştirirken yeni teknolojilerle donatılmış yerli demiryolu sanayisini geliştirmeyi de amaç edindiklerini anlatan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılındaki bir Sivas ziyaretinde ‘TÜRASAŞ’ı inadına büyüteceğiz’ demişti. Biz de onun sözünü yerde bırakmadık ve TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğüne 74 yıl aradan sonra ilk kez bir fabrika kazandırarak ve TÜRASAŞ Boji fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. Son 22 yılda demiryollarına 57 milyar dolar üstünde yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Uraloğlu, 2002 yılında 10 bin 948 km olan hat uzunluğunu, şu anda 13 bin 919 kilometreye yükselttiklerini ve 2 bin 252 kilometre hızlı tren hattı inşa ettiklerini kaydetti.
Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti 2024’te tamamlanıyor
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin saatte 160 kilometre hıza sahip “Yeni Sakarya” ismi verilen ilk Milli ve Yerli Elektrikli Tren Seti projesinde de 2 setin tamamlanarak hizmete sunulduğunu bildirdi. Seri üretime geçildiğini, 2030 yılına kadar bu tren setlerinin sayısını 56’ya tamamlamayı planladıklarını açıklayan Uraloğlu, “Saatte 225 kilometre hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik. 2024 yılında prototip üretimin tamamlanmasını planlıyoruz” dedi. Eskişehir 5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi prototip imalatını tamamlayarak raylara indirdiklerini belirten Uraloğlu, Milli Banliyö Tren Seti prototip araç üretimi çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Uraloğlu, milli tren vizyonu ile milli banliyo ve hızlı tren projesinde cer motoru, cer konvertörü ve tren kontrol yazılımını da TÜBİTAK-RUTE ile birlikte TÜRASAŞ markalı olarak geliştirdiklerinin altını çizdi.
İstanbul’un Metrolarına Bakanlık 129 Milyar Lira Yatırım Yaptı
Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 14 ilde raylı sistem çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek yapılan raylı sistemlerle ilgili olarak belediyenin ilgili hattı teslim aldıktan sonra kendi gelirlerinden kesinti yapıldığını anımsattı. Bakanlık tarafından İstanbul’da tamamlanmış ve yapımı devam eden 98,8 kilometre uzunluğundaki 7 raylı sistem hattının maliyetinin 129 Milyar lira olduğuna işaret eden Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belediye’nin vergi gelirleri üzerinden kesilen ödemesi ise bunun sadece onda biridir. Ayrıca yatırım yapıldığı dönemki fiyatlarla kesinti sağlanıyor, cari fiyatlarla da değil. Üstelik metroların işletme gelirleri belediyelerin kasasına gitmektedir. Sayın Başkan kendisi de söylüyor. Yapım süresince belediyenin kasasından bir kuruş çıkmamış. Sonra da bütün belediyelere olan uygulama yapıldı. İster belediye olsun, ister Bakanlık olsun herkesi eşit gördük. Biz hiçbir ayrım yapmadık, her bir vatandaşımıza eşit hizmet sunmaya çalıştık. Biz polemiklere girmeyi istemiyoruz. Sadece yatırım ve hizmet yapıyoruz. Bu konu ile ilgili son sözümüz; ‘nazar etme ne olur, çalış senin de olur’. Beş yıl boyunca çalışsaydın senin de olurdu.”
