Bakan Uraloğlu duyurdu: 2,5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya–Alanya Otoyolu Projesi ile ulaşım süresinin 2,5 saatten 36 dakikaya düşeceğini, projenin yıllık 23,9 milyar lira ekonomik katkı sağlayacağını açıkladı.

uraloglu habermeydan

2,5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek..

2,5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek.

Türkiye’nin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya’da, özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğunu azaltacak Antalya–Alanya Otoyolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin bölgedeki ulaşım yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini belirtti.

Uraloğlu, mevcut güzergahta 2,5 saat süren Antalya–Alanya arasındaki yolculuğun otoyolun tamamlanmasıyla 36 dakikaya ineceğini ifade etti. Yeni hattın, çevre illerden gelen trafiğin şehir merkezine girmeden transit geçişine imkân sağlayacağını da vurguladı.

122 kilometre uzunluğundaki projenin 84 kilometresi ana gövde, 38 kilometresi ise bağlantı yollarından oluşuyor. Serik Kavşağı’ndan başlayıp Alanya Batı Kavşağı’nda sona erecek güzergâhın üçer şeritli ana yol ve toplam dört şeritli bağlantı yollarıyla planlandığı bildirildi.

Proje kapsamında 5 tünel, 16 viyadük, 7 kavşak ile çok sayıda köprü ve menfezde çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiği aktarıldı.

Uraloğlu, otoyolun tamamlanmasıyla yılda 23 milyar lirası zamandan, 900 milyon lirası yakıttan olmak üzere toplam 23,9 milyar lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. Ayrıca karbon salımında yıllık 47 bin ton azalma hedeflendiği belirtildi.

Projenin ilerleyen dönemde diğer otoyol hatlarıyla entegre edilerek Antalya’nın Avrupa’ya uzanan kesintisiz bir ulaşım ağına bağlanmasının planlandığı ifade edildi.

Exit mobile version