Bakan Özhaseki açıkladı: Afet bölgesinde 110 bin personelle gece gündüz demeden çalışıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, “Asrın Afeti” Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için başlattığı çalışmalar, bayramda da hız kesmeden devam ediyor. Bakan Mehmet Özhaseki, “Afet bölgesinde binden fazla şantiyede, 110 bin personelimizle gece gündüz; bayram demeden çalışıyoruz. Bizim için bayram; ancak afetzede kardeşlerimiz evlerine kavuştuklarında tam anlamını kazanacaktır.” dedi.

afet konut habermeydan

Bakan Özhaseki, “Afet bölgesinde 110 bin personelle gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilde doğrudan, 18 ilde ise dolaylı olarak etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgenin yeniden inşası ve iyileştirilmesi için başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bölgede binin üzerinde şantiyede, 110 binden fazla personel ile 7 gün 24 saat kesintisiz çalışmalar sürdürülüyor. Şu ana kadar 76 bin konutun anahtarları hak sahiplerine teslim edilmiş durumda. Devam eden inşaatlardaki konutların da hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesi için çalışmalar, Ramazan Bayramı dahil olmak üzere kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Afet bölgesinde binden fazla şantiyede 110 bin personelimizle gece gündüz; bayram tatili demeden çalışıyoruz. Bizim için bayram; ancak afetzede kardeşlerimiz evlerine kavuştuklarında tam anlamını kazanacaktır. Afetzede kardeşlerimize güvenli konutlarını teslim edene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşte bizim gerçek bayramımız o zaman olacak.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version