Bakan Kurum: Deprem konutlarının yüzde 93’ünün inşası başladı

Bakan Kurum, 391 bin 741 bağımsız bölümün ihalesinin gerçekleştirildiğini ve deprem bölgesinde inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93'ünün inşaatının da başladığını açıkladı.

Deprem konutlarinin yuzde 93unun insasi basladi habermeydan

Bakan Kurum: Deprem konutlarının yüzde 93’ünün inşası başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 200 bininci konutun teslim töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malatya’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Göreve geldiği 2 Temmuz’dan bu yana 6’ncı kez Malatya’ya giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk olarak Afet Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Ardından Malatya’nın Battalgazi ilçesi Orduzu Bahçebaşı Mahallesi’ndeki şantiye alanında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, şantiyedeki basın açıklamasında yalnızca Malatya’nın değil artık tüm deprem bölgesinin fahri hemşehrisi olduğunu söyledi.

Asrın inşasına ilişkin son durumu paylaşan Bakan Kurum, 11 ilde 174 ayrı noktada 3 bin 481 şantiyede eş zamanlı olarak çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 182 bin kişiyle çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Bakan Kurum, şu ana kadar 19 bin 751’i Malatya’da olmak üzere toplam 155 bin konut ve iş yerini teslim ettiklerini ifade etti.

Bakan Kurum, 200 bininci konutun teslim töreninin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malatya’da gerçekleştirileceğini dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Malatya’da 15-20 gün sonra toplamda 201 bin konutun teslimini de gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

DEPREM KONUTLARININ YÜZDE 93’ÜNÜN İNŞASI BAŞLADI

Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde ihalesi yapılan konut sayısının 391 bin 741’e ulaştığını açıklayarak şunları söyledi:

Deprem bölgesinde toplamda 391 bin 741 bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdik. Yani tüm deprem bölgesinde, hak sahibi vatandaşlarımız için inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93’ünün inşası başlamıştır. Malatya’da inşa edilmesi gereken konutların yüzde 83’ünü tamamladık. İnşallah 15 Ocak itibarıyla Malatya’mızda ihalesi yapılmamış hiçbir iş kalmayacak. 2024 yılı sonuna kadar 27 bin 400’ü Malatya’mızda olmak üzere 11 ilimizde de 201 bin 688 konutumuzu teslim etmiş olacağız.

2024 yılı sonunda deprem bölgesindeki konutların yüzde 45’inin tamamlanmış olacağını açıklayan Bakan Kurum, 2025 yılı sonunda Malatya’da 80 bin 600 konut ve iş yerinin, 11 ilin genelinde ise 452 bin 983 konut ve iş yerinin teslim edileceğini yineledi.

 

Exit mobile version