Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Dönmez sanayicilerle toplantı yaptı

İskenderun'da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerle toplantı yapan Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Dönmez açıklamalarda bulundular.

Bakan Karaismailoglu ve Bakan Donmez sanayicilerle toplanti yapti habermeydan

Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Dönmez sanayicilerle toplantı yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İskenderun Kaymakamlığı’nda AYGM yetkilileriyle toplantıya katıldı. Toplantı çıkışı İskenderun Limanı’nda açıklamalarda bulunan Dönmez, İskenderun sahilinde deniz taşkını olan bölgelerde inceleme yaptığını belirtti.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Dönmez, “İnşallah ramazanın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkaracağız. 27 Nisan’da nükleer taze yakıtı Akkuyu’ya Mersin’e getireceğiz. Orası nükleer tesis hükmüne kavuşacak. Onunla alakalı hazırlıklar yapılıyor. Saros için getirmiş olduğumuz FSAU gemimiz aslında geldi fakat deprem ve diğer gündemin yoğunluğundan dolayı açılışını yapamadık. Yine Avrupa’nın en büyük güneş santrali projesini de tamamladık. İnşallah en kısa sürede Konya Karapınar’da da onun açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

”Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in 2 ilçesinde faturalama işlemlerinin 3 ay süreyle ertelenmesine karar verildi”

“Başta elektrik olmak üzere doğal gaz alt yapısıyla alakalı sorunları artık tamamen bitirdik desek yeridir. Çok istisnai, münferit, yıkımın çok olduğu yerlerde zaman zaman münferit bağlantı talepleri geliyor. Orada da vatandaşlarımız binaların içine girdiği takdirde bir şekilde çözüm üreterek elektrik ve doğal gazlarını bağlıyoruz. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesiyle de özellikle depremden etkilenen orta, ağır ve tamamen yıkılmış olan yapılarda oturan, iş yerlerini kullanan vatandaşlarımızın deprem tarihi itibariyle birikmiş doğal gaz ve elektrik borçlarını tamamen sildik. Hazine olarak karşılayacağız. Bununla birlikte depremin etkisinin çok yoğun olduğu Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in 2 ilçesinde faturalama işlemlerinin 3 ay süreyle ertelenmesine karar verildi. 3 ay sonra da okunacak olan fatura bedelleri de 6 eşit taksitle vatandaşlarımızdan tahsil edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında Türkiye genelinde hem elektrikte hem de doğal gazda indirim yapıldığını açıklamıştı. Elektrikte tüm abone gruplarına yüzde 15. Doğal gazda ise büyük tüketici ve sanayicilerimiz başta olmak üzere yüzde 20’lik indirim söz konusu oldu.”

”Vatandaşlarımızı biraz olsun rahatlatmak için çok önemli adımları atıyoruz”

Deprem bölgelerinde tüm bakanlık çalışanlarının sahada olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Arazide yaklaşık 400 bin çalışma arkadaşımız çalışıyor. Özverili ve vatanını milletini seven arkadaşlarımızın yapacağı iştir bu. Vatandaşlarımızı biraz olsun rahatlatmak için çok önemli adımları atıyoruz. Atmaya da devam ediyoruz. Bu şehirlerimizi eskisinden çok daha iyi hale getireceğiz. Bu bölgelerdeki çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ederken ülkemizin dört bir yanındaki işlerimizde hiçbir zaman durmadı. 81 vilayetimizdeki bütün projelerimizde aynı hızda devam etmekte. Önümüzdeki günlerde inşallah ulaştırma altyapısı bakımından da çok önemli projelerin açılışlarını bir bir peşi sıra yapacağız inşallah. Özellikle İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçecek metro hattını önümüzdeki günlerde açacağız. Yine yıllardır beklenen Ankara- İstanbul hızlı tren hattıyla inşallah Ankara’yı, Kırıkkale’yi, Yozgat’ı ve Sivas’ı birbirine bağlayacağız. Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana Tüneli’ni de 14,5 kilometre ile inşallah önümüzdeki günlerde milletimizin hizmetine sunacağız. Bunun gibi onlarca projemizi açacağız. İnşallah her şey eskisinden daha güzel olacak” dedi.

Exit mobile version