• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
9 Ekim 2026, Cuma
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Bakan Kacır’dan TEKNOFEST mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji ve sanayideki gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Kacır, Türkiye'nin teknolojik yetkinliklerini artırmak ve sanayi üretimini güçlendirmek amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Yazar Habermeydan Editör
1 Ekim 2024
Kategori Ekonomi
A A
0
kacir habermeydan
PaylaşTweetle

Bakan Kacır’dan TEKNOFEST mesajı…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Bayraktar TB3 ve insansız savaş uçaklarımızdan ANKA-3 halka açık ilk uçuş gösterisini TEKNOFEST Adana’da yapacaklar.” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşması şu şekilde: “Bu yılın TEKNOFEST’inde 790 bin takımda 1 milyon 650 bin gencimiz projelerle yarışıyorlar. Hava savunma sistemlerine yönelik yeni yarışmamız var. 11 farklı yarışma TEKNOFEST’e eklenmiş oldu.

BENZER HABERLER

Türkiye’de raylı sistemlerin yolcu sayısı 3,25 milyarı aştı: 9 ilde yeni hatlar yapılıyor

Türkiye’de raylı sistemlerin yolcu sayısı 3,25 milyarı aştı: 9 ilde yeni hatlar yapılıyor

9 Ekim 2026
17 yatırım fonunda yatırımcılara ödeme süreci başladı: Ziraat Bankası’ndan açıklama

17 yatırım fonunda yatırımcılara ödeme süreci başladı: Ziraat Bankası’ndan açıklama

9 Ekim 2026

Adana’da bu hafta muhteşem bir TEKNOFEST yaşanacak. Ön kayılar yapılıyor. TEKNOFEST yine rekorlara sahne olacak. 3 TEKNOFEST’te 4.5 milyon misafirimiz geçtiğimiz yıl katıldı. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir iş.

Türkiye savunma sanayi sistemlerinin yüzde 80’ini kendi imkanları ile karşılayan bir ülke. Bu heyecana ortak olmak Türk milletinin hakkıdır. Bu hafta inşallah Adana’da bu heyecanı yaşayacağız. Türkiye’nin astronotları olacak.

Bugün 1 Ekim, geçtiğimiz yıl 7 Ekim’den bu yana İsrail adeta canlı yayında soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünya bu soykırımı izliyor. Türkiye olarak bir an evvel zulmün durması için, Filistinli kardeşlerimizin huzura yeniden kavuşabilmesi için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elimizden geleni en iyi düzeyde yapmaya gayret ediyoruz.

Bugün İsrail sahip olduğu teknolojik üstünlükleri hiçbir hak hukuk tanımaksızın başka ülkelerin topraklarını işgal etmek için hunharca kullanabiliyor. İnsanlık halihazırda teknolojinin geliştirilmesiyle ilgili temel insan haklarının, yaşama haklarının teminat altına alınmasıyla ilgili ortak değerler bütününe sahip çıkıyor değil.

Son haftalarda Lübnan’da ağrı cihazlarına yapılan saldırı bir şeyi daha gösterdi. Umulmadık teknolojik ürünler saldırı aracına dönüşebilir. Siber güvenlik açıklarının olması ülkeleri hiç umulmadık ürünler üzerinden bir tehdit ile karşı karşıya bırakabilir.

Diğer pek çok devlette olduğu gibi bizim de bu yarışta dinamik çevik bir gayret içinde olma zorunluluğumuz var. Tehditler çeşitleniyor. Çok daha sınırlı cihaz bağlantılıyken pek çok cihaz artık internete açık hale geldi. Kullandığımız saatlerden, otomobillere kadar pek çok cihaz siber tehditlere açık hale geldi. Biz de devlet olarak tedbirlerimizi artırıyoruz.

Siber riskler açısından bu cihazların kontrolü konusunda yeni adımlar atacağız. Avrupa’nın siber güvenlik yasası var. Biz de bu yasa ile uyumlu adımlar atıyoruz.

Meclis’imiz yeni yasama çalışmalarına başlıyor. İlk işlerden biri Siber Güvenlik Başkanlığına ilişkin bir yasama çalışması olacak. Türkiye’nin siber güvenlikte atacağı adımı daha farklı şekilde atmasını sağlayacak.

Türkiye doğrudan yatırımlar açısından 22 yılda önemli başarılar elde etti. 262 milyar doların üzerinde doğrudan yabancı sermaye geldi. Bunu daha da yükseltmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz küresel yatırımlardan aldığımız payı yüzde 1’den 1.5’e çıkarmak. Yeni teknolojilerin Türkiye’de geliştirilmesine dönük yatırımları önemsiyoruz. Sadece Batılı ülkelerden değil, Çin’den doğrudan sermaye yatırımlarını artırmak için gayretimiz var.

Geçtiğimiz aralık ayında Çin’e seyahat gerçekleştirmiştim. Ana hedef Türkiye’ye yatırım çekmekti. Çin otomotiv sektöründe dünyada önemli bir oyuncu haline geldi. Elektrikli araçlar olarak değerlendirdiğimizde dünyada toplam elektrikli araç sayısının yüzde 60’ının, 25 milyonunun Çin’de olduğunu görüyoruz.

Türkiye’nin rekabet gücünü koruması çok önemli. Bütün ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar geçtiğimiz temmuz ayında dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin Türkiye’de yatırım kararını ilan etmesiyle oldu. 2026’da üretim başlayacak, halihazırda imzalar atıldı. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularını gerçekleştirdi. Başvurular ne hızlı şekilde sonuçlandırılacak. 160 hektarlık bir alandan söz ediyoruz. Ar-Ge merkezi, 150 bin araçlık fabrika, tedarikçi parkı olacak. Nihayetinde Türkiye yüksek teknolojide çok önemli bir adım atmış olacak.

Dolaylı olarak 20 binin üzerinde istihdam oluşturacak olması çok değerli. Türkiye Gümrük Birliği üyesi. Bulunduğumuz konum sayesinde elde ettiğimiz lojistik avantajlar Türkiye’yi cazip kılıyor.

Doğu Avrupa, Güneydoğu Avrupa ülkeleri Sırbistan gibi ülkeler 15-20 yılda bu sektöre üretici haline geldiler. Biz son dönemde yeni yatırımları çekmeyi başarıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar pek çok marka için Türkiye’yi rakip ülkelerden ayrıcalıklı kılıyor. Bunun devamı gelecek. Yeni markaların Türkiye’ye gelişini hızlandıracağız.

Cherry’nin uluslararası Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’ne gelen yatırımlar arasındaydı. Türkiye’de potansiyel yatırımın nasıl gerçekleştirileceğin ilişkin istişarelerde bulunduk. Cherry ile sıkı bir iletişim halindeyiz. O yatırım için son basamaklara geldik. Hedefimiz orada da neticelere erişebilmektedir. Gerek Cherry ile gerek başkaca markalarla Türkiye’nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz.

İlk izlenim çok iyi biraz daha sportif. Ben SUV’u kişisel olarak da kullanıyorum, çok da memnunum. Her fırsat bulduğumda direksiyona kendim geçiyorum. TOGG yeni nesil bir araç bizler gibi dijital hizmetleri yoğun kullananlar için keyif verici unsurlar barındırıyor. Elektrikli, sessiz olması konforu artırıyor. SUV ile kıyaslandığında fastback model, sedan araçlardan biraz daha sportif bir model. T10F modelinde mevcut modelden 80 km daha fazla menzil kullanıcılara sunulmuş olacak. Yaptığım test sürüşü benim için keyifli geçti.

TOGG yeni bir teknoloji markası. Elbette her yeni markanın doğduğu emeklediği büyüme aşamasında olduğu süreçlerde ciddi bir sahiplenme ve destek ihtiyacı var. Bugün dünyanın en değerli otomobil markası Tesla. Tesla’ya baktığımızda 2009-2010’lu yıllarda üretime başladığını görüyoruz. İlk birkaç yılda binli adetlerde üretim yapıyordu. 5’inci yılda 22.500 araç üretmiş, 6. yılında 35 bin araç üretmiş. TOGG piyasaya çıkalı 1 yıl 4 ay oldu. 16 ay içerisinde 37 bin araç üretti. Millet olarak TOGG’a 60 yıl öncesindeki devrim otomobili hayalini devrin otomobili olarak gerçekleştiren bir proje olarak yaklaştık.

TOGG ciddi bir gayret ortaya koyuyor. Fabrika açılışından 3 yıl önce Ar-Ge merkezi kurdu. Ankara’da araştırma merkezi kurdu. Biz bu ülkenin markalarını destekleyeceğiz, onlara sahip çıkacağız. ‘TOGG rekabette zorlanacak mı?’ diyenler oluyor. Şu bir gerçek ki bu markalar sadece Türkiye’de yatırım yapmıyorlar, önümüzdeki yıl, sonraki yıllarda Avrupa’da üretim yapar hale gelecekler. Türkiye’de de otomobillerini satıyor olacaktır. Bu rekabete hazırlanmak bizim için zorunluluk.

İnşallah ihracat da yapacağız. TOGG, Avrupa yollarında da görülecek. Bütün pazarlarda onlarca marka ile rekabet edeceğiz. Biz de TOGG’u bu anlayışla destekliyoruz.

Uluslararası işbirlikleri mümkün. TOGG’un halihazırda işbirliği var. TOGG SİRO isimli bir şirket kurdu. Yüzde 50-50 Farasis ile bir ortaklığı var. Bu ortaklık kapsamında batarya üretimini Türkiye’de yapılması hedefleniyor. Bunun gibi iş birlikleri önümüzdeki dönemde çoğalabilir. TOGG bizim milli markamız bu anlayışla uluslararasılaşacak.”

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Türkiye’de raylı sistemlerin yolcu sayısı 3,25 milyarı aştı: 9 ilde yeni hatlar yapılıyor

Türkiye’de raylı sistemlerin yolcu sayısı 3,25 milyarı aştı: 9 ilde yeni hatlar yapılıyor

Yazar Editör Habermeydan
9 Ekim 2026
0

Türkiye’de raylı sistemlerin yolcu sayısı 3,25 milyarı aştı: 9 ilde yeni hatlar yapılıyor. Türkiye’de şehir içi ulaşımda raylı sistemlerin kapsamı genişlemeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir...

17 yatırım fonunda yatırımcılara ödeme süreci başladı: Ziraat Bankası’ndan açıklama

17 yatırım fonunda yatırımcılara ödeme süreci başladı: Ziraat Bankası’ndan açıklama

Yazar Editör Habermeydan
9 Ekim 2026
0

17 yatırım fonunda yatırımcılara ödeme süreci başladı: Ziraat Bankası’ndan açıklama. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) eylül ayında aldığı kararların ardından başlatılan yatırım fonlarının tasfiye işlemlerinde önemli bir aşama geride...

Fed Üyesi Waller’dan Türkiye’de faiz mesajı

Fed Üyesi Waller’dan Türkiye’de faiz mesajı

Yazar Habermeydan Editör
8 Ekim 2026
0

Fed Üyesi Waller'dan Türkiye'de faiz mesajı... Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen İstanbul Ekonomi Forumu'nda para politikasına ilişkin değerlendirmelerde...

Türkiye’nin dev gıda şirketi iflas etti: 3 ay önce konkordato ilan etmişti

Türkiye’nin dev gıda şirketi iflas etti: 3 ay önce konkordato ilan etmişti

Yazar Habermeydan Editör
8 Ekim 2026
0

Türkiye'nin dev gıda şirketi iflas etti. Tarım emtiası ticaretinde faaliyet gösteren ve geçmiş yıllarda Türkiye'nin büyük şirketleri arasında yer alan Taban Gıda Dış Ticaret AŞ'nin konkordato süreci iflasla...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

9 Ekim 2026 günlük burç yorumları
Magazin

9 Ekim 2026 günlük burç yorumları

9 Ekim 2026
Deniz Akkaya hakkında flaş karar! Yakalama kararı çıkarıldı
Magazin

Deniz Akkaya hakkında flaş karar! Yakalama kararı çıkarıldı

9 Ekim 2026
Anne Carson kimdir?
Magazin

Anne Carson kimdir?

9 Ekim 2026
Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
Magazin

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

9 Ekim 2026
Fon soruşturmasında 187,6 milyar liralık kazanç tespit edildi: Erken satış yapanlar incelemede
Gündem

Fon soruşturmasında 187,6 milyar liralık kazanç tespit edildi: Erken satış yapanlar incelemede

9 Ekim 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

15 Eylül 2026
MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

22 Haziran 2024
Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

19 Temmuz 2024

9 Ekim 2026 günlük burç yorumları

Deniz Akkaya hakkında flaş karar! Yakalama kararı çıkarıldı

Anne Carson kimdir?

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Fon soruşturmasında 187,6 milyar liralık kazanç tespit edildi: Erken satış yapanlar incelemede

Sydney Sweeney aşkı için din mi değiştiriyor?

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.