Bakan Göktaş’tan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) “Sürdürülebilir Büyüme için CICA Genelinde Kadınların Sesinin Güçlendirilmesi” konferansı ile CICA Kadın Konseyinin ilk toplantısına ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
Dost ve kardeş Azerbaycan’ın dönem başkanlığını sürdürdüğü CICA kapsamında konferansa katıldıklarını hatırlatan Göktaş, “Burada konuştuğumuz panel, özellikle dijital çağda, teknoloji çağında KOBİ’lere destek olmak ve KOBİ’lerin, özellikle de kadın girişimcilerin hem teknoloji hem de yapay zeka çağında nasıl desteklenebileceğine dair bir deneyim paylaşımı oldu.” diye konuştu.
2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı
Bakan Göktaş, Türkiye’nin kadınların güçlendirilmesi konusundaki yol haritasına değinerek, şunları kaydetti:
” Özellikle 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planımız kapsamında kadınları dijital çağda, yapay zeka çağında, ekonomik alanda ve her alanda güçlendirmek adına pek çok önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda da tecrübe paylaşımımızı aktardık. Günümüz ekonomisi hem dijitalleşme, hem yapay zekâyla şekilleniyor. Dolayısıyla bu alanlarda da kadınları güçlendirmek, kadınların sadece veri tüketen değil, aynı zamanda veri üreten ve bunlardan analiz ederek yeni sistemde de var olabilmelerini ve güçlü bir şekilde var olabilmelerini sürdürmek adına onlara eğitimler veriyoruz, güçlendiriyoruz.”
Kadını güçlendirmek adına pek çok çalışma yürüttüklerini de bildiren Göktaş, ‘Kadınlar İçin Enerji Okulu’ projesinin önemine değindi. Dijital çağla birlikte kadınların yeni teknolojik adaptasyonlarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Göktaş, ‘Hobin İşin Olsun’ gibi projelerle de kadınları desteklediklerini ifade etti.














